Liveblog

112-nieuws: schuur brandt uit • pas op voor louche ontstoppingsbedrijven

3 april 2023 om 21:39 • Aangepast 14 april 2023 om 02:02
nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

21.30

Politie waarschuwt voor louche ontstoppingsbedrijven

De politie in Oss en Bernheze waarschuwt voor louche ontstoppingsbedrijven. De oplichters bezorgen klanten torenhoge rekeningen, zo waarschuwt het politieteam Maasland. De afgelopen weken komen bij het team veel meldingen over de oplichtingspraktijken binnen.

De bedrijven geven aan dat de hoge rekening wordt vergoed door de gemeente, maar dat het bedrag eerst moet worden voorgeschoten. Daarom is het advies om altijd contact op te nemen met de gemeente wanneer er zoiets wordt gezegd. Ook adviseert de politie om eerst te kijken of je te maken hebt met een erkend bedrijf en om van tevoren een prijs af te spreken.

21.25

Verwarde mensen zorgen voor overlast

Meerdere verwarde mensen hebben vandaag in Vught voor overlast gezorgd. Onder meer bij het spoor aan de Laagstraat was ProRail volgens de wijkagent snel ter plekke. Familie en zorgverleners zijn geïnformeerd, zo laat hij weten.

20.00

Schuur brandt uit

In de Van Berckenrodelaan in Waalwijk is vanavond een schuur uitgebrand. Dat gebeurde iets voor acht uur vanavond. Er is sprake van veel rookontwikkeling, zo meldde de Veiligheidsregio. Rond half negen had de brandweer de situatie onder controle. Dit dankzij de inzet van drie tankautospuiten en een watertank.

De Veiligheidregio meldde in eerste instantie dat de brand was overgeslagen naar twee huizen. Dat bleek niet het geval. Eén huis raakte door de brand beschadigd en twee naastgelegen schuren raakten licht beschadigd. Er raakte niemand gewond.

Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
19.00

Vertraging op de A2 voorbij

De vertraging op de A2 na een eerder ongeluk bij Geldermalsen, is voorbij. Aan het begin van de avondspits moesten weggebruikers die vanuit Utrecht naar Den Bosch wilden nog rekening houden met een vertraging van anderhalf uur.

17.30

A50 bij Ravenstein weer vrij na eerder ongeluk

16.58

Enorme vertraging op de A2

Wil je vanmiddag vanuit Utrecht, via de A2, naar onze provincie dan moet je geduld hebben. Door een ongeluk op de A2 bij Geldermalsen gaat verkeer richting Den Bosch over één rijstrook. Vanaf knoopunt Everdingen moet je daarom rond vijf uur rekening houden met anderhalf uur vertraging, zo meldt de ANWB.

Er zijn meerdere hulpdiensten aanwezig. Onduidelijk is wat er precies is gebeurd. Omrijden via de A27 levert geen tijdwinst op door een file op de omleidingsroute.

16.35

Ongeluk op de A50

Een ongeluk op de A50 bij Ravenstein zorgt vanmiddag voor vertraging wanneer je richting Arnhem wilt. Bij Ravenstein is de linkerrijstrook dicht. Vanaf Oss kom je in de file. Dit zorgt voor een vertraging van drie kwartier. Bij het ongeluk zijn volgens de ANWB drie auto's betrokken. Door het ongeluk loopt het ook vast op de A59. Tot de aansluiting met de A50 heb je daar inmiddels een half uur oponthoud.

16.10

Later vanavond geen treinen tussen Tilburg en Boxtel

Vanwege herstelwerkzaamheden rijden er vanavond tussen negen en elf uur geen treinen tussen Tilburg en Boxtel. Dit na een aanrijding op het spoor gisteren.

Wachten op privacy instellingen...
13.34

Vrachtwagen met pech op A59

Op de A59 van Oss naar Zierikzee staat een vrachtwagen met pech. De rechter rijstrook is daarom dicht tussen Fijnaart en knooppunt Hellegatsplein. Verkeer moet rekening houden met een kwartier vertraging.

12.27

Gaslek in Vlijmen

Tijdens graafwerkzaamheden aan de Wolput in Vlijmen is vanochtend een gaslek ontstaan. De brandweer heeft de omgeving veiliggesteld en metingen gedaan. Enexis kwam met veel mensen en een kraantje naar de Wolput om het lek te dichten. De politie heeft de weg afgesloten en het verkeer omgeleid. De gemeente heeft borden geplaatst.

Enexis kwam met veel mensen naar Vlijmen om het lek aan de Wolput te dichten (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Enexis kwam met veel mensen naar Vlijmen om het lek aan de Wolput te dichten (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Het gaslek ontstond aan de Wolput in Vlijmen (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Het gaslek ontstond aan de Wolput in Vlijmen (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
12.14

Gestripte auto meegenomen

De politie heeft vanochtend een auto in beslag genomen bij een sloopbedrijf aan de Vinkelsestraat in Heesch. De auto zou volledig gestript zijn. Een berger kwam de auto afvoeren. Hoe de politie bij deze auto uitkwam, is niet duidelijk.

11.27

Man overleden bij ongeluk

Bij een ongeluk op de Zeelandweg-Oost (N257) in Steenbergen is vanochtend een automobilist van 76 uit Halsteren overleden. De politie vermoedt dat hij achter het stuur onwel is geworden. De bestuurder raakte van de weg en botste tegen de vangrail.

10.18

Onderzoek overleden baby in volle gang

De politie laat vanochtend weten dat het onderzoek naar het overlijden van een zeven weken oude baby in Breda nog in volle gang is. Komende dagen worden nog geen updates over het onderzoek verwacht, maar de zaak wordt volgens de woordvoerder zeer serieus genomen.

Het jongetje overleed vrijdag in het ziekenhuis in Rotterdam. De politie houdt rekening met een onnatuurlijke dood, maar alle scenario's zijn nog open.

LEES OOK: Politie onderzoekt doodsoorzaak overleden baby

10.04

Botsing tussen fietsster en auto

Een fietsster en een automobilist zijn vanochtend tegen elkaar gebotst op de kruising van de Raadhuisstraat met de Viandenlaan in Breda. Daarbij raakte niemand gewond. De voorruit van de auto raakte flink beschadigd en ook de fiets is kapot. De auto wordt weggesleept.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
09.14

Man slaat mensen met schep

Een 34-jarige man is gisteravond in Tilburg aangehouden. Hij vernielde rond half zeven een ruit bij een horecazaak aan de Besterdring en spuugde op een beveiliger. Even later liep dezelfde man in de Burgemeester Brokxlaan. Hij bedreigde en sloeg mensen met een schep. De politie wist de man aan te houden. Hij zit nog vast voor verder onderzoek. Drie mensen hebben aangifte gedaan.

08.17

Inbrekers in bedrijf

Bij een bedrijf in het buitengebied van Erp werd vannacht ingebroken. Twee inbrekers gingen naar binnen, zochten naar een buit en vertrokken weer. De politie is op zoek naar getuigen.

Wachten op privacy instellingen...
07.20

Ongeluk op A16

De A16 van Breda richting Rotterdam was vanochtend enige tijd afgesloten na een ongeluk bij Zevenbergschen Hoek. Dit leidde tot een tien kilometer lange file vanaf Breda West. Sinds kwart over zeven is de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven.

05.36

Geluidsoverlast in appartementencomplex Veghel

Bewoners van een appartementencomplex in Veghel werden rond halftwee 's vannacht ruw uit hun slaap gehaald door luide muziek en iemand die aan het roepen was. Een agent heeft degene die deze geluidsoverlast veroorzaakte vermanend toegesproken. "Rond halftwee 's nachts hoor je eigenlijk te slapen", werd de dader duidelijk gemaakt.

01.03

Gewonde bij botsing in Deurne

Een automobilist is gisteravond gewond geraakt nadat hij met zijn auto botste op een andere auto op de Helmondsingel in Deurne. Door nog onbekende oorzaak was een van de betrokken auto's op de verkeerde weghelft terechtgekomen. De gewonde automobilist is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. In de andere auto zaten een man en vrouw. Zij raakten niet gewond.

Hoe het ongeluk in Deurne kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Hoe het ongeluk in Deurne kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
22.46

Vrachtwagenchauffeur weggestuurd van vluchtstrook

Een vrachtwagenchauffeur is gisteravond weggestuurd van de vluchtstrook naast de A58 bij Oirschot. Daar had de chauffeur zijn vrachtwagen geparkeerd om even te pauzeren. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat zag dit, sprak hem aan en wees hem erop dat dit daar niet mag.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!