64 lachgasflessen gevonden: gemeente Den Bosch sluit huis

4 april 2023 om 16:17 • Aangepast 13 april 2023 om 02:03
nl
Een primeur in Den Bosch: daar heeft de gemeente voor het eerst een huis op slot gegooid na een lachgasvondst. De politie vond onlangs 64 lachgasflessen in de woning aan de Steve Bikostraat, waarna de gemeente het pand voor drie maanden sloot. Lachgas is sinds 1 januari verboden. De inhoud van de flessen varieerde van 2 kilo tot 12,5 kilo.
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door
Evie Hendriks

Omwonenden hadden al een poos te maken met overlast door het gebruik en de handel van lachgas vanuit het huis. Voor de politie was dat reden genoeg de woning te doorzoeken.

"Volgens de wetgever kun je een hoeveelheid tot 10 ampullen van 8 gram per stuk nog beschouwen als eigen gebruik. Bijvoorbeeld voor de toepassing van slagroompatronen. Alles daarboven is een sterke indicatie dat het lachgas ook aanwezig is voor handel en dus in strijd met de Opiumwet", stelt de gemeente.

“Fijn wonen vindt iedereen belangrijk. Dat begint bij een veilige omgeving. Een drugspand in je buurt past daar niet in", zegt burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch. "Goed dat de signalen zijn opgemerkt en gemeld."

De bewoner heeft zelf een tijdelijke andere woonplek gevonden.

Eerste keer
Lachgas is sinds 1 januari toegevoegd aan de Opiumwet. Daardoor is het gebruik, bezit en de handel strafbaar. Een burgemeester mag een pand sluiten als er een handelshoeveelheid lachgas wordt gevonden. Dat gebeurde in Den Bosch dus voor het eerst.

Wel gooide de gemeente al eens twee panden met heel veel lachgasflessen op slot vanwege de veiligheid. Hier stonden toen zoveel lachgasflessen dat er een gevaarlijke situatie was ontstaan.

LEES OOK: Veel flessen met lachgas gevonden in Den Bosch, panden per direct op slot

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!