Van Nistelrooij verlangt terug naar de tijd van 'hi-ha-hondenlul'

7 april 2023 om 14:01 • Aangepast 18 april 2023 om 02:02
nl
Het gesprek van de dag bij PSV zijn de gebeurtenissen tijdens de halve finales van de KNVB Beker. Bij Spakenburg-PSV waren er homofobe spreekkoren richting Xavi Simons. Een dag later ging het fout in de kuip toen Davy Klaassen werd geraakt door een aansteker die vanuit het publiek werd gegooid. Van Nistelrooij reageerde vrijdag op deze incidenten: “Voor mij is homo geen scheldwoord.”
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Het ging vrijdagmiddag met Ruud van Nistelrooij maar weinig over voetbal. De scheldkannonade en de aansteker waren in plaats daarvan onderwerp van gesprek. De trainer van PSV had er een uitgesproken mening over. De club schreef al een brief naar de KNVB over de homofobe spreekkoren richting Simons.

"Het is geen issue of je homo of hetero bent."

“Voor mij is homo geen scheldwoord”, reageerde Van Nistelrooij op de spreekkoren die Simons naar zijn hoofd kreeg. “Het is geen issue of je homo of hetero bent. Maar zo wordt het wel gebruikt.”

Ook de incidenten in De Kuip een dag later veroordeelt de trainer van PSV. “Veiligheid van spelers is het belangrijkste wat er is. We hebben het zelf meegemaakt tegen Sevilla. Toen hebben we ook gelijk gezegd dat dit nooit meer mag gebeuren.”

"Ga eens genieten van het spelletje."

De oud-spits verlangt naar een tijd waarin er nog 'beschaafd' werd gescholden. “Ga eens genieten van het spelletje. Moedig je team aan. En natuurlijk mag je het de tegenstander zuur maken. Ik verlang terug naar de tijd van hi-ha-hondenlul. Dat was een heerlijke tijd.”

Tot slot trekt Van Nistelrooij het probleem breder en hoopt op oplossingen. “Je ziet ook dat spelers op social media niet meer veilig zijn. Als voetbalclubs besteden we er genoeg aandacht aan. Het is nu aan de instanties om met oplossingen te komen. Dan kunnen wij ons weer focussen op het spel.

LEES OOK: Xavi Simons uitgescholden voor 'homo', PSV stuurt boze brief naar KNVB

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!