Helmond Sport verliest bewogen wedstrijd, FC Eindhoven wint van PEC

7 april 2023 om 22:19 • Aangepast 18 april 2023 om 02:04
nl
Het was vrijdag een bewogen avond in de Keuken Kampioen Divisie, met name voor de Brabantse ploegen. FC Eindhoven won van koploper PEC Zwolle, dat daardoor niet promoveerde vrijdagavond, terwijl de wedstrijd van Helmond Sport thuis tegen MVV tijdelijk werd gestaakt omdat uitsupporters vuurwerk op het veld gooiden.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Volgens de nieuwe regels van de KNVB, die sinds vrijdag gelden, moet de wedstrijd meteen worden stilgelegd als er iets op het veld gegooid wordt. Dat gebeurde dus ook. Helmond Sport verloor het duel met 1-2 . Bovendien moest het een rode kaart incasseren.

FC Eindhoven won met opvallende cijfers van koploper PEC Zwolle. Het werd maar liefst 4-2 aan de Aalsterweg. De Eindhovenaren staan nu zesde op de ranglijst. PEC had in Eindhoven kunnen promoveren, maar de champagne mag dus weer even terug de koelkast in.

Andere ploegen
NAC won het Brabantse onderonsje met FC Den Bosch. In Breda kwam de ploeg twee keer tot scoren uit in totaal acht schoten op doel. FC Den Bosch kwam niet verder dan een enkel schot op doel. Het werd 2-0. Jong PSV legde het met 0-1 af tegen FC Dordrecht.

LEES OOK: Vuurwerk op het veld bij Helmond Sport, wedstrijd tijdelijk gestaakt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!