Video

Winkel Vintage Brabant sleept zich door horrorweek na dood eigenaar

10 april om 19:00 • Aangepast 25 april om 02:02
nl
Guido en Bianca hadden nét te horen gekregen dat ze een nieuwe plek moesten zoeken voor hun populaire vintagewinkel in Oudenbosch, toen Guido (44) vrijdag overleed bij een bedrijfsongeluk. Hij kwam klem te zitten tussen een boom en een vrachtwagen. Ongeloof en verdriet overheersen bij Bianca en alle medewerkers, maar op tweede paasdag is de winkel toch gewoon open. Om Guido samen te herdenken. En omdat de loods nu eenmaal leeg moet.
Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

”Vanochtend hebben we op hem geproost, voordat we open gingen”, vertelt Zwaan Maas vanuit een tweedehands tuinstoeltje in de hal. Ze is de beste vriendin van mede-eigenaar Bianca Hubens, die samen met haar partner de populaire vintagewinkel in Oudenbosch runt. Tot Guido vrijdagochtend plotseling kwam te overlijden.

“Hij is klem komen te zitten tussen een boom en een vrachtwagen, die is gaan rollen”, vertelt Zwaan rustig, maar aangedaan. De hulpdiensten waren snel op de plek waar het ongeluk gebeurde, vlakbij de winkel. Maar ze konden niks meer doen.

“Guido was zo’n positieve vent, die gedachtegang willen we gewoon doorzetten."

De schrik en het ongeloof die daarop volgen, is ontzettend groot. Personeel, vrienden, familie en kennissen kunnen amper bevatten wat er allemaal gebeurt. Tussen de gesprekken met de begrafenisondernemer door, is de zaak gewoon open. “Guido was zo’n positieve vent. Hij stond midden in het leven. Daarom zetten we die gedachtegang gewoon door”, zegt Maas.

Dat is ook de reden dat ze deze tweede paasdag open zijn: om te herdenken én Guido's gedachtegoed uit te blijven dragen. Maar ook omdat de zaak leeg moet. Vlak voor het ongeluk kregen de eigenaren te horen dat ze weg moeten uit hun geliefde loods. Er worden appartementen gebouwd.

"Klanten mogen langskomen om ons te steunen en te shoppen."

“De loods moet leeg… help ons”, schreef de winkel daarom op Instagram. Klanten en kennissen komen binnendruppelen. “We zijn gewoon open en klanten mogen gewoon langskomen.” Verspreid over de zaak staan kleine altaartjes, met een foto en een flesje bier. Op een tafel ligt een boekje, waar kennissen een berichtje achter kunnen laten. Juist op de plek die Guido ook zo dierbaar was.

Hoe nu verder, is nog even niet aan de orde voor de organisatie. De loods moet leeg en 31 december moeten ze eruit. Ondertussen is hun rouwproces in volle gang. “We hebben net een nieuwe locatie”, vertelt Zwaan. “Maar hoe en wat, dat gaan we later bekijken. Mensen mogen in ieder geval altijd even langskomen om ons te steunen of te shoppen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!