Liveblog

112-nieuws: grote schade na inbraak • hennepkwekerij in huis Asten

11 april 2023 om 20:56 • Aangepast 25 april 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is afgesloten

Liveblog

20.44

Hennepkwekerij in woning Asten

Bij een controle in een huis in Asten is een hennepkwekerij, zo meldt de politie. Vermoedelijk zijn er meerdere oogsten geweest. Twee voertuigen zijn in beslag genomen, ter compensatie voor het financiële voordeel. Misdaad mag niet lonen, stelt de politie.

Wachten op privacy instellingen...
20.41

Gewonden bij ongeluk met twee auto's in Helmond

Op de kruising van de Fokkerlaan met de Parmentierstraat in Helmond zijn twee wagens op elkaar gebotst. In beide auto's zaten twee mensen. Een jonge jongen is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De vrouw die de auto bestuurde, werd door een ziekenbroeder onderzocht maar hoefde niet mee. Van de andere auto is een vrouw met onder meer verwondingen aan het been met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een opgeroepen traumahelikopter hoefde uiteindelijk niet te landen.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
19.00

Kop-staartbotsing bij drukke rotonde

Bij een kop-staartbotsing op de N267 ter hoogte van de afslag Oudheusden is één persoon gewond geraakt. Op dat moment stond er een file voor de rotonde bij de Kromme Nol in Wijk en Aalburg. Het slachtoffer is met een ziekenwagen naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
18.29

Meisje op scooter valt en moet naar ziekenhuis

Aan het begin van de avond is op de Elshoutseweg in Oudheusden door nog onbekende oorzaak een meisje op een scooter ten val gekomen. Met verwondingen aan haar gezicht en knie is ze met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Voor zover bekend waren er geen andere voertuigen bij betrokken. De Elshoutseweg is enige tijd gestremd geweest voor het verkeer.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
17.41

Vermiste meisje weer gevonden.

Het vermiste meisje uit Goirle is weer terecht, laat Burgernet weten. Waar ze was, wordt niet bekend gemaakt. Wel is duidelijk dat ze 'in goede gezondheid' was.

17.06

11-jarig meisje vermist in Goirle

Wachten op privacy instellingen...
16.42

Half uur file bij Empel

Wachten op privacy instellingen...
16.29

Ongeluk op rondweg Volkel

De rondweg Volkel (N264) is dinsdagmiddag rond vier uur afgesloten na een ongeluk. Een auto kwam op de verkeerde weghelft en raakte daarbij een busje. De schade is groot, zo verloor de auto een band.

Het verkeer vanuit Volkel richting Odiliapeel wordt over de naburige parkeerplaats (van een bekende vliegtuigspottersplek) geleid, het verkeer de andere kant op is gestremd en moet omrijden over lokale wegen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
15.53

Gianni verleidt vriendinnen om naaktfoto's te sturen en perst ze daarmee af

Gianni de W. (24) uit Etten-Leur heeft ook negen goede vriendinnen verleid om hem naaktfoto's te sturen. Daarna perste hij hen daarmee af. Volgens het Openbaar Ministerie gebruikte hij daarbij nepnamen. Vijf van hen hebben aangifte gedaan. Met vier anderen heeft de politie gesproken. Volgens het OM had de verdachte een vriendschappelijke of liefdesrelatie met hun.

LEES OOK: Gianni verleidt vriendinnen om naaktfoto's te sturen en perst ze daarmee af

15.50

Flinke file richting Rotterdam

Wachten op privacy instellingen...
13.11

Auto en scooter botsen

Op de turborotonde aan de Burgemeester Freijterslaan in Roosendaal zijn een scooter en een auto op elkaar gebotst. De scooterrijder is even later door ambulancepersoneel gecontroleerd, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De automobilist kwam met de schrik vrij.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
13.06

Grote schade na inbraak in sporthal

Inbrekers hebben voor grote vernielingen gezorgd in een sporthal aan de Johannes Verleunstraat in Best. Waarschijnlijk zijn ze tussen maandagmiddag en dinsdagochtend over het hek geklommen en via de achterdeur naar binnen gekomen.

Eenmaal binnen hebben ze onder andere een brandje gesticht en de sporthal onder water gezet. De politie is nog op zoek naar de daders en roept getuigen op zich te melden.

Foto: Instagram politie Best
Foto: Instagram politie Best
12.14

Straat blank door kapotte waterleiding

Aan de Achterste Hermalen in Schijndel is een waterleiding gesprongen. Brabant Water is ingeschakeld om de leiding te repareren.

Foto: Willie van den Bergh
Foto: Willie van den Bergh
11.15

Drukte rondom de Efteling

Het is druk op de wegen rondom de Efteling. Op de N261 richting het park loopt de file inmiddels op tot zo'n 4 kilometer.

Wachten op privacy instellingen...
09.23

Vermiste jongen (15) weer terecht

De 15-jarige jongen die maandagavond als vermist werd gemeld, is weer terecht. Dat meldt de politie Bergen op Zoom en Roosendaal via Twitter. De jongen zat bij familie in Zeeland. Eerder schreef de politie al dat er vermoedelijk geen sprake was van een misdrijf.

07.19

Stadsbus brandt uit in Eindhoven

Aan de Diamantring in de Eindhovense wijk Blixembosch is vanochtend vroeg een bus volledig uitgebrand. Ook twee auto's raakten door de vlammen beschadigd.

Het vuur ontstond toen de chauffeur na een stop verder wilde rijden. De motor startte niet en vloog vervolgens in brand. De brandweer was met twee blusvoertuigen en een schuimblusvoertuig aanwezig. De situatie is onder controle, meldt een woordvoerder. De chauffeur en meerdere passagiers konden veilig de bus verlaten.

Foto: Arno van der Linden/SQ Vision
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision
05.50

Kinderen zien stroomstootwapen en waarschuwen politie

In Tilburg is gisteren iemand aangehouden die rondliep met een taser. Jonge kinderen hadden gezien dat de verdachte het stroomstootwapen vol trots aan anderen liet zien. Ze konden een goede omschrijving geven van de verdachte en op basis daarvan kon de politie hem aanhouden. Het bezit van een stroomstootwapen is ten strengste verboden.

05.47

Scooter- en motorhelmen gestolen

De politie krijgt de laatste tijd veel meldingen van gestolen scooter- en motorhelmen. Afgelopen weekend werd er weer een helm gestolen, in de regio Bergen op Zoom. De politie vraagt iedereen met scooter of motorfiets goed op te letten en helmen altijd mee te nemen als je je motorfiets of scooter achter laat.

17.14

Jongen (15) vermist

In West-Brabant is een 15-jarige jongen al een paar dagen vermist. Vanwege privacyredenen wil de politie niet vrijgeven waar de jongen vandaan komt en waar hij vermist is geraakt. Vermoed wordt dat de jongen onderweg was naar de provincie Zeeland. De politie vermoedt dat er geen sprake is van een misdrijf.

16.13

Motor in vlammen op

Een motorrijder uit Drunen maakte gistermiddag rond vier uur een schuiver met zijn motor. De motor vloog hierna in brand en er bleeft niets van over. Het ging mis in een bocht van de Nieuwkuijkseweg vlakbij de kruising met 't Hoog in Helvoirt. De brandweer heeft de motor geblust en daarna naast de weg gelegd.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
22.33

Inbrekers aangehouden

Twee mannen zijn vrijdag in Den Bosch aangehouden op verdenking van een inbraak en diefstal. Rond halfvier's nachts hoorde een bewoner van de Buitenpepersdreef een autoalarm. Daarna zag hij de mannen verdacht staan bij een geparkeerde auto. Toen de politie de straat in reed, renden de mannen snel weg.

's Ochtends zag een andere agent dezelfde mannen verdacht rondhangen in de Aartshertogenlaan. Ze hadden de sleutels van de gestolen auto in hun jaszak. Verder werden bij hen een gestolen sieraad, laptop en PlayStation-spelcomputer gevonden. Daarop werden de mannen (18 en 19) aangehouden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!