Bezoekers Paaspop toegetakeld: daders krijgen taakstraffen tot 120 uur

11 april 2023 om 14:52 • Aangepast 18 april 2023 om 02:00
nl
Twee mannen uit Schijndel en Berlicum die vorig jaar tijdens Paaspop drie andere festivalgangers mishandelden, hebben taakstraffen van 100 en 120 uur gekregen. Ze moeten ook bijna 5500 euro aan schadevergoedingen betalen, zo bepaalde de politierechter in Den Bosch.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De mannen van 19 waren tijdens het muziekfeest in Schijndel twee keer bij vechtpartijen betrokken. Dat was aan het begin van de laatste festivaldag en toen het festival was afgelopen.

Klappen dreunen lang na
De zaak werd twee weken geleden behandeld. Tijdens de zitting werden verklaringen voorgelezen van twee slachtoffers. Hieruit bleek dat de klappen die ze hadden gekregen, zowel lichamelijk als geestelijk nog lang hebben nagedreund. Ze durfden lange tijd de straat niet op. Ook school en werk hebben eronder geleden.

De slachtoffers werden bij de zitting onder anderen vergezeld door familie, vrienden en een medewerker van Slachtofferhulp.

De twee daders bekenden dat ze een aandeel hebben gehad in de vechtpartijen. Ze boden ook hun excuses aan, waarbij de ene oprechter leek dan de ander.

Normaal gesproken doet de politierechter direct na afloop uitspraak. Dat was toen niet mogelijk, omdat de zaak uitliep. Dat kwam vooral doordat de advocaat van de verdachten veel vragen stelde, onder meer over de hoogte van de geëiste schadevergoedingen.

'Zinloos uitgaansgeweld'
De rechter sprak van zinloos uitgaansgeweld. Om herhaling te voorkomen werd de man uit Schijndel een taakstraf van nog eens 80 uur in het vooruitzicht gesteld als hij de komende twee jaar weer in de fout gaat. De man uit Berlicum kreeg een voorwaardelijke taakstraf van 50 uur. Beiden moeten zich ook leren om zich beter te gedragen als ze hebben gedronken.

Het oordeel van de rechter komt in grote lijnen overeen met de eisen van de officier van justitie. De moeder van één de slachtoffers laat weten dat ze 'blij' is met de uitspraak en dat er nu een punt achter deze zaak gezet kan worden.

LEES OOK: Geweld op Paaspop: taakstraffen tot 120 uur geëist

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!