Wethouder stopt ermee: 'Ik heb te weinig verstand van zaken'

11 april 2023 om 16:33 • Aangepast 25 april 2023 om 02:00
nl
Ralf Stultiëns stopt per 1 mei als wethouder van de gemeente Nuenen. In zijn ontslagbrief spreekt hij over een te hoge werkdruk en gezondheidsredenen. Ook geeft hij toe dat hij te weinig kennis van zaken had en te weinig voor elkaar gekregen heeft. Hiermee is hij in korte tijd al de tweede bestuurder in de regio die ermee stopt. Stultiëns was sinds 2018 wethouder.
Profielfoto van Willem-Jan Schampers
Geschreven door
Willem-Jan Schampers

De 46-jarige Stultiëns is sinds 2006 actief in de Nuenense politiek voor de lokale partij W70. Eerst was hij twaalf jaar gemeenteraadslid, daarna wethouder en fractievoorzitter van W70. In de gemeenteraad klonk echter steeds vaker kritiek.

Zo werd hem verweten dat hij te weinig heeft gedaan om de huisvestingsproblemen van de Sinti-woonwagenbewoners in Nuenen op te lossen. Stultiëns geeft toe dat deze kritiek terecht was en dat hij onvoldoende voor elkaar heeft gekregen

'Te veel kruim'
In zijn ontslagbrief geeft Stultiëns aan dat zijn werk hem 'te veel kruim kost'. Hij noemt daarbij lastige, langlopende dossiers, zoals de huisvesting van de Sinti, de ontwikkeling van het centrum en de woningbouw in Nuenen-West.

Ook stipt hij aan dat hij te weinig kennis heeft van mobiliteit, bereikbaarheid en verkeersveiligheid, enkele nieuwe taken in zijn portefeuille als wethouder. Dat heeft er volgens hem voor gezorgd dat 'zijn energietank helemaal leeg' is. Hij vindt zijn functie lichamelijk en geestelijk te zwaar geworden.

Stultiëns was sinds 2018 wethouder. Het is nog niet bekend wie hem opvolgt of wie zijn taken tijdelijk overneemt.

Te weinig steun
Vorige week nam in de gemeente Geldrop-Mierlo Marc Jeucken afscheid als wethouder, omdat hij zich te weinig gesteund voelde door de gemeenteraad.

Jeucken had het idee dat hij niet aan de verwachtingen kon voldoen en dat had gevolgen voor zijn gezondheid. Net als zijn collega in Geldrop-Mierlo, heeft ook Stultiëns geen behoefte aan een officieel afscheid. Aan Omroep Brabant meldt Stultiëns op dit moment niet verder te willen reageren.

LEES OOK: Wethouder in Geldrop-Mierlo stopt: 'Druk wordt steeds groter'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!