Liveblog

112-nieuws: auto's beschadigd na botsing • drugspand in Oosterhout ontdekt

12 april 2023 om 19:40 • Aangepast 25 april 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

19.18

Hennepkwekerij in huis

Een huis in Oosterhout is gesloten, omdat de politie daar een hennepkwekerij heeft gevonden. Het huis werd niet bewoond en de hennepkwekerij was nog niet in werking. De spullen zijn in beslag genomen.

Wachten op privacy instellingen...
15.33

Auto's flink beschadigd na botsing

Twee auto's zijn flink beschadigd geraakt nadat ze op elkaar botsten op de Haagweg in Breda. Een derde auto raakte beschadigd bij de botsing. Niemand is gewond geraakt. Een bestuurster is in de ambulance gecontroleerd, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De twee auto's zijn weggesleept.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
15.28

Gaslek in Roosendaal

Tijdens graafwerkzaamheden aan de Gerard Ter Borchstraat in Roosendaal is vanmiddag een gasleiding geraakt. In de wijk wordt glasvezel aangelegd. De brandweer en Enexis zijn aanwezig om het lek te dichten. De straat is voor een deel afgesloten.

14.56

Vrachtwagen met pech op A50

Een vrachtwagen met pech zorgt voor file op de A50 van Arnhem richting Eindhoven. Bij knooppunt Paalgraven is de rechterrijstrook tijdelijk dicht. Verkeer moet rekening houden met zeker 40 minuten vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
14.43

Fietsendief op heterdaad betrapt

De politie heeft woensdagochtend bij het Amphia Ziekenhuis in Breda een fietsendief op heterdaad betrapt. De agenten stonden daar te posten, omdat er de afgelopen tijd al vaker fietsen uit de stalling gestolen werden. Rond half tien zagen ze de 53-jarige man uit Breda ronddrentelen.

Toen hij even later een elektrische fiets probeerde te stelen, hielden de agenten hem aan. Hij had ook nog een busje traangas en een stroomstootwapen bij zich. Bij hem thuis werden nog eens drie fietsen in beslag genomen, waarvan er twee in elk geval gestolen zijn.

13.54

Vrouw vermist in Ulvenhout

De politie is in Breda op zoek naar een vermiste vrouw van 78. Volgens de melding op de burgernet is de vrouw verward. Ze heeft grijs, kort haar en draagt een blauwgrijze broek en t-shirt. Ook zou ze een rode rollator bij zich hebben.

13.18

Verzorgingstehuis ontruimd

Zo'n 50 mensen zijn woensdagochtend geëvacueerd uit een verzorgingstehuis aan de Kees Klerxstraat in Vlijmen. Zij raakten onwel door een dieselgeur in het gebouw. Ook een aantal aanleunwoningen zijn uit voorzorg ontruimd.

Ambulance en brandweer zijn momenteel aanwezig om te ontdekken waar de lucht precies vandaan komt.

Lees ook: Verzorgingstehuis ontruimd: bewoners raken onwel door dieselgeur

12.14

Tieners opgepakt na straatroof

De politie heeft dinsdag in Tilburg twee 16-jarige jongens uit Tilburg en Roosendaal opgepakt, die even daarvoor twee andere jongens (15 en 16 jaar) hadden beroofd op het parkeerdek van de AaBe Fabriek. Daarbij werden onder meer twee petten, een setje Airpods en een tas gestolen. Een van de jongens werd ook nog in zijn gezicht geslagen.

Na de beroving startte de politie al snel een uitgebreide zoekactie. Even na acht uur kregen agenten een melding van een opstootje op de Heuvel, waarbij ook een machete was gezien. Eenmaal daar bleken twee van de jongens ook een rol te hebben gespeeld bij de straatroof.

10.40

Vermiste man (50) weer terecht

De vermiste man naar wie gisteren met man en macht gezocht werd in de buurt van Sint-Oedenrode, Nijnsel, Mariahout en Son en Breugel, is weer terecht. Hij werd in Sint-Oedenrode in goede gezondheid gevonden. Dat laat de politie weten. Dinsdag werd een grote zoekactie op touw gezet, waar ook het Veteranen Search Team bij hielp.

10.29

Nepcollectanten in Best

De politie waarschuwt voor nepcollectanten in Best. De afgelopen tijd kwamen er meerdere meldingen binnen van inwoners, die de collectanten aan hun deur niet vertrouwden. Een van de collectanten zou bijvoorbeeld contact geld hebben gevraagd voor de Save the Children. Maar die stichting blijkt nooit om contante donaties te vragen.

10.22

Vrachtwagen met pech op A27

Een vrachtwagen met pech zorgt voor de nodige vertraging op de A27 tussen Breda en Gorinchem. Bij de Merwedebrug is de rechterrijstrook dicht. Verkeer staat daar zeker een half uur in de file.

07.30

Grote zoekactie naar vermiste man (50)

Een grote zoekactie naar een vermiste man (50) in de buurt van Sint-Oedenrode, Nijnsel, Mariahout en Son en Breugel heeft gisteren, voor zover bekend, geen resultaat opgeleverd. Met zeker 70 man, onder meer met de hulp van het Veteranen Search Team (VST), kamde de politie een groot gebied uit De man wordt volgens de politie Meierijstad sinds enkele dagen vermist. Bij de zoekactie werd onder meer een politiehelikopter ingezet.

Van de vermiste man is een signalement verspreid. Hij is 1 meter 68, heeft donker haar en een snor. Vermoedelijk draagt hij een groen/rood petje.

Foto: Politie Meierijstad.
Foto: Politie Meierijstad.
07.20

Vanmiddag code geel vanwege onstuimig weer

Het KNMI waarschuwt onder meer voor onze provincie met code geel voor stevige buien met kans op onweer, hagel en windstoten. De waarschuwing geldt vanaf vanmiddag drie uur tot vanavond zeven uur.

06.15

Fraudeur betrapt bij theorie-examen

Een man van 36 is donderdag in Eindhoven betrapt toen hij fraudeerde bij het maken van het theorie-examen, zo meldt de politie. De man had volgens de politie een camera verstopt in zijn kleding. Ook vermoedt de politie dat hij via een oortje contact had met iemand die hem de antwoorden influisterde.

Een medewerker van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), dat de theorie-examens afneemt, betrapte de man. De politie kwam vervolgens en hield de verdachte aan. "Volgende keer toch maar studeren", zo schrijft de politie op social media. Deze vorm van 'voorzegfraude' komt de laatste tijd volgens het CBR vaker voor.

LEES OOK: CBR betrapt kandidaat met 'spiekvest' bij theorie-examen

Foto: Politie Eindhoven.
Foto: Politie Eindhoven.
06.00

Hennepkwekerij ontdekt

In een huis in Asten heeft de politie gisteren een hennepkwekerij ontdekt. De politie vermoedt dat er meerdere oogsten zijn geweest. Twee auto's werden in de beslag genomen. Dit omdat misdaad niet mag lonen, stelt de politie.

Foto: Twitter Politie Basisteam Peelland.
Foto: Twitter Politie Basisteam Peelland.
05.30

Twee auto's botsen in Helmond

Bij een botsing tussen twee auto's in Helmond zijn gisteren meerdere betrokkenen gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde iets voor half negen op de kruising van de Fokkerlaan met de Parmentierstraat. In beide auto's zaten twee mensen. Een jonge jongen is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De vrouw die de auto bestuurde werd door ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Een vrouw die in de andere auto zat, is met onder meer verwondingen aan haar been naar het ziekenhuis gebracht. Een opgeroepen traumahelikopter landde uiteindelijk niet.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!