Huis vol wietplanten, baby en vier volwassenen slapen in enige vrije kamer

12 april 2023 om 16:37 • Aangepast 25 april 2023 om 02:01
nl
In een huis aan de Vennenhof in Gastel is een flinke hennepkwekerij ontdekt. Op de bovenste verdieping van het huis stonden bijna alle ruimtes vol met wietplanten. Eén kleine ruimte werd gebruikt als slaapkamer voor vier volwassenen en een baby. De politie denkt dat de mensen daar niet uit vrije wil waren.

De politie ontdekte de kwekerij afgelopen zondagavond. De vier volwassenen die in het huis aanwezig waren, zijn aangehouden voor onderzoek. Door de gevaarlijke omstandigheden waarin ze daar verbleven, denkt de politie dat er sprake is van mensenhandel of uitbuiting.

Tijdens het strafrechtelijk onderzoek van de politie zal ook de afdeling mensenhandel onderzoek doen.

'Rolluiken altijd dicht'
Buurtbewoners vertellen dat ze niks hebben gemerkt van wat er zich in het huis afspeelde. "De rolluiken waren altijd dicht. Ik heb de mensen die binnen zaten nog nooit gezien. De rest van de buurt ook niet", vertelt een buurtbewoner. "Een maand geleden speelden hier wel twee kinderen voor het huis, van ongeveer zeven of acht jaar oud. Maar die waren er niet bij toen de mensen zondag door de politie mee werden genomen."

Een andere buurtbewoner zag onlangs nog hoe een man zich verdacht gedroeg rondom het huis. "Hij liep met een grote boodschappentas door de straat en was duidelijk druk op zoek naar iets. Uiteindelijk ging hij via de zijkant de tuin van dat huis in." Omwonenden zouden ook aan de eigenaar van het pand hebben gevraagd om eens een kijkje te nemen bij de huurders, omdat ze de situatie niet helemaal vertrouwden.

Foto: Instagram @wijkagent_azc_budel
Foto: Instagram @wijkagent_azc_budel

Het wietexperiment moet situaties zoals in Gastel voorkomen. In deze aflevering van Hoe...? leggen we uit hoe het zit:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!