Mannen, vrouwen en baby bij hennepkwekerij in Gastel worden uitgezet

13 april 2023 om 16:05 • Aangepast 25 april 2023 om 02:02
nl
Twee mannen, twee vrouwen en een baby uit Brazilië die zijn ontdekt bij een hennepkwekerij in Gastel, worden het land uitgezet. Ze waren illegaal in Nederland. Het kind zou tussen de 1 en 2 jaar oud zijn.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De politie ontdekte de hennepkwekerij afgelopen zondagavond. Agenten hadden een wietgeur geroken bij het huis. Het huis bleek vol te staan met ruim 240 wietplanten. Volgens de wijkagent waren de twee bovenverdiepingen volledig ingericht als kwekerij. "Beneden was het zeer minimaal ingericht als woonkamer", zegt de agent.

De enige vrije ruimte op de bovenverdieping werd gebruikt als slaapkamer voor de vier volwassenen (25 tot 49) en het kind. Daar lagen alleen een paar matrassen op de grond. Volgens de wijkagent konden ze de kamer moeilijk binnenkomen door allerlei bouwmaterialen en stroomkabels die er lagen. "Trieste omstandigheden dus", volgens de agent.

'Rustig het busje in'
Door de gevaarlijke omstandigheden dacht de wijkagent dat de Brazilianen er gedwongen moesten werken. Volgens de woordvoerder van de politie zijn daar geen aanwijzingen voor.

De vier volwassenen zijn zondagavond aangehouden. Buurtbewoners die de arrestatie zagen gebeuren, vertellen dat het erg rustig verliep. "Ze stapten allemaal rustig het busje in", vertelt een van hen.

Niemand zou iets hebben gemerkt van wat er zich in het huis afspeelde. De rolluiken waren altijd dicht. "Ik heb de mensen die binnen zaten nog nooit gezien. De rest van de buurt ook niet", weet een buurtbewoner.

LEES OOK: Huis vol wietplanten, baby en vier volwassenen slapen in enige vrije kamer

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!