Gestaakt duel tussen NAC en Willem II wordt uitgespeeld zonder publiek

15 april 2023 om 13:18 • Aangepast 26 april 2023 om 02:01
nl
De voetbalwedstrijd tussen NAC en Willem II wordt uitgespeeld zonder publiek, nadat het duel vrijdagavond werd gestaakt omdat er bier en vuurwerk op het veld was gegooid. Dat heeft de KNVB besloten.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

De datum en aanvangstijd worden begin volgende week bepaald. De streekderby werd vrijdagavond in de 71e minuut gestaakt bij een 1-0 voorsprong voor Willem II - een treffer van Elton Kabangu - nadat voor de tweede keer voorwerpen op het veld waren gegooid. Het staken van de wedstrijd is in lijn met de nieuwe, strengere regels van de KNVB.

Vuurwerk en bier
NAC weet inmiddels welke supporter tijdens het duel vuurwerk op het veld gooide. De Bredase club is volgens een woordvoerder nog op zoek naar toeschouwers die later in het duel plastic bekers bier richting spelers van Willem II wierpen. Die bekers kwamen uit hetzelfde vak als van waar het vuurwerk werd gegooid.

Mogelijk zijn de daders via videobeeld te achterhalen.

'Diep- en dieptriest'
De Bredase politie had zaterdagochtend nog geen nieuws over eventuele aanhoudingen of geïdentificeerde verdachten.

"Het is diep- en dieptriest om te zien dat ondanks alle aandacht die er de afgelopen weken is geweest voor supportersgeweld en het gevaar dat dat met zich meebrengt, een aantal bezoekers het vrijdagavond toch nodig vond om vuurwerk en fakkels af te steken en voorwerpen te gooien", meldt NAC. "Dit zal zonder twijfel consequenties hebben, persoonsgericht of collectief. "

Paul Depla, burgemeester van Breda, deelde ook zijn teleurstelling. "Hoe haal je het in godsnaam in je hoofd om je club zó te duperen? Het is goed dat er nu een maatregel is genomen. Regels zijn er niet alleen voor op papier. We hebben de dader in beeld en we willen nu laten zien dat je hier echt niet mee weg komt."

LEES OOK:

NAC-trainer Hyballa baalt van publiek: 'Supporters hebben geen discipline'

Derby NAC-Willem II definitief gestaakt: bier en vuurwerk op veld gegooid

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!