Video

Jongen (9) dood in sporttas in water gegooid: stiefvader opgepakt in Bakel

15 april 2023 om 15:07 • Aangepast 26 april 2023 om 02:00
nl
Een Roemeense man (34) is vrijdagavond aangehouden in Bakel, in verband met de dood van een Roemeens jongetje (9) uit België. De verdachte is de stiefvader van het jongetje, volgens Belgische media. Hij is door de Nederlandse politie opgepakt. De negenjarige jongen, Raul, werd donderdag in het water gevonden van het Houtdok in Gent. Hij was al sinds begin dit jaar vermist.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De aanhouding was vrijdagavond rond tien uur op Recreatiepark de Kanthoeve. Het bestuur van het park was van tevoren ingelicht. Verder kan Leon Fredrix, voorzitter van Vereniging Recreatiepark de Kanthoeve, niets over de arrestatie kwijt. Hij kon evenmin vertellen of de Roemeen op zijn park woonde.

Het lichaam van het jongetje werd donderdag gevonden in het water, vlakbij de plek waar hij met zijn moeder en zijn zus (11) woonde. Dat meldt het Belgische HLN. Het zusje heeft de plek aangewezen waar de politie moest zoeken naar het lichaam. Het lichaam van het jongetje zat in een sporttas die met stenen was verzwaard en in het water was gegooid.

Hoe het jongetje om het leven is gekomen, is nog onduidelijk. Volgens de Belgische omroep VTM zou het jongetje zijn mishandeld door zijn moeder en haar vriend. Hij zou zijn geslagen met een riem en geregeld overgoten worden met ijskoud of gloeiend heet water. Eind januari overleed hij aan een zoveelste martelbeurt, waarna hij door het stel in een sporttas is gestopt en in het water gedumpt. De moeder van de jongen werd vrijdag eerder op de dag aangehouden. Waar dat gebeurde, is niet bekendgemaakt.

Voor de aanhouding van de stiefvader was een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd. Hij zal maandag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam. Dat gaat dan om zijn overlevering aan België, zo weet de Belgische omroep.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!