Video

Auto crasht tegen huis, bestuurder was onder invloed van drugs en alcohol

16 april 2023 om 07:46 • Aangepast 26 april 2023 om 02:01
nl
Een 28-jarige automobilist crashte zaterdagnacht met zijn auto tegen een huis aan de Bredaseweg in Tilburg, tegenover de begraafplaats. Het ging rond vijf uur mis tijdens het maken van een bocht op de kruising van de Schouwburgring met de Bredaseweg. De bewoners van het huis kwamen met de schrik vrij.

De bestuurder zou volgens een 112-correspondent met hoge snelheid hebben gereden en de macht over het stuur zijn verloren. Hij raakte met de auto een stoeprand. Daardoor brak een wiel van de auto. Vervolgens kwam de auto tientallen meters verder aan de overkant van de weg tot stilstand, tegen het huis.

Total loss
De auto is total loss, maar de schade aan het huis lijkt naar omstandigheden mee te vallen. Er is volgens de brandweer geen instortingsgevaar. Voor het huis was een fiets geparkeerd. Daar bleef door de aanrijding weinig van over.

Vanwege de crash kwamen diverse hulpverleners naar de Bredaseweg. Al snel bleek dat de bewoners van het huis niets hebben opgelopen.

Ervandoor
De automobilist en de man die bij hem in de auto zat, gingen er na het ongeluk vandoor maar konden op de Korvelseweg alsnog worden aangehouden. Bij de bestuurder is een speekseltest afgenomen. Hij testte positief op het gebruik van harddrugs en bleek ook onder invloed van alcohol.

"Dit is weer een ongeluk in een triest rijtje van ongelukken in onze stad die het gevolg zijn van volstrekt onverantwoord rijgedrag", reageert wethouder Rik Grashoff. "Dit heeft wat weg van het ongeluk in december op de Ringbaan-Oost waarbij een automobilist, die ook onder invloed was en keihard reed, een gevel ramde en twee fietsers raakte van wie er een ter plekke overleed."

Racebaan
De Bredaseweg staat bij veel buurtbewoners bekend als een ware racebaan. Eind 2016 werden op bijna dezelfde plaats als waar de crash zaterdagnacht plaatsvond een 62-jarige man en een 59-jarige vrouw uit Rijen doodgereden tijdens het oversteken. Faisel D. werd hiervoor veroordeeld. De rechter stelde dat hij te hard reed én niet goed oplette, anders had hij de slachtoffers moeten zien.

Volgens een woordvoerder van de gemeente heeft verkeersveiligheid continu de aandacht. "We kijken naar de meldingen uit onze wijken en dorpen en ook naar de ongelukken. We hebben een aantal meldingen gekregen en er heeft ook een flitspaal gestaan. Op dit moment kan ik niet vooruitlopen op eventuele maatregelen. In dit specifieke geval lijkt de menselijke component van invloed te zijn geweest."

LEES OOK:

Faisal D. reed echtpaar uit Rijen dood en wordt veroordeeld, maar hij hoeft niet terug de cel in

Slachtoffers dodelijk ongeval Tilburg waren leerkrachten uit Rijen, man zou 40-jarig jubileum vieren

De auto kwam tegen een huis aan de Bredaseweg in Tilburg tot stilstand (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
De auto kwam tegen een huis aan de Bredaseweg in Tilburg tot stilstand (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Van de fiets die voor het huis aan de Bredaseweg geparkeerd was, bleef weinig over (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Van de fiets die voor het huis aan de Bredaseweg geparkeerd was, bleef weinig over (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
De automobilist zou te hard hebben gereden voor de crash op de Bredaseweg (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
De automobilist zou te hard hebben gereden voor de crash op de Bredaseweg (foto: Toby de Kort/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!