Meisje (16) in de bossen van haar fiets getrokken: 'Hij kwam achter me aan'

17 april 2023 om 14:19 • Aangepast 26 april 2023 om 02:01
nl
Een wildvreemde man heeft zondagmiddag geprobeerd een 16-jarig meisje uit Heeze van haar fiets te trekken. Dat gebeurde in de bossen van Aalst, vlakbij de Hut van Mie Pils. De tiener wist zichzelf met een flinke tik te bevrijden van haar belager. "Daarna heb ik heel hard geschreeuwd."
Profielfoto van Ferenc Triki
Geschreven door

Het meisje, dat anoniem wil blijven, was zondagmiddag rond één uur 's middags onderweg van haar vriend in Aalst naar huis in Heeze. Toen ze door de bossen fietste vlakbij de Hut van Mie Pils stond ze ineens oog in oog met haar belager. "Hij stond om de hoek achter een bosje en kwam ineens tevoorschijn. Hij trok aan mijn tas en pakte me bij mijn middel. Toen ik begon te schreeuwen, deed hij zijn hand voor mijn mond. Vlakbij stond een wit busje met de deur half open", vertelt ze geschrokken.

"Hij pakte de fiets en kwam achter me aan."

Ze wist zich uiteindelijk los te maken van haar belager. "Ik heb keihard met mijn elleboog in zijn gezicht geslagen en ben ik snel weggefietst." Het busje blokkeerde de weg maar ze kon er naar eigen zeggen nog net langs fietsen.

Daarmee was ze nog niet verlost van haar belager, vertelt ze. "Er stond ook een elektrische fiets bij het busje. Hij pakte de fiets en kwam achter me aan. Gelukkig was ik sneller. Ik ben direct teruggefietst naar mijn vriend en heb daar de politie gebeld. Ik was erg geschrokken."

"Dan was ze misschien wel verkracht."

Haar moeder moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren. "Als hij haar in het busje had getrokken, dan was het heel anders afgelopen. Dan was ze misschien wel verkracht."

Samen met haar dochter wil ze andere mensen waarschuwen. Volgens hen wordt de route veel gebruikt door leerlingen die naar school fietsen. De belager zou een man van tussen de 30 en 40 jaar zijn die geen Nederlands sprak, met gele tanden en een stoppelbaardje. Hij heeft een wit busje én een elektrische fiets.

Het meisje heeft melding gedaan bij de politie.

* Het meisje heeft aangegeven anoniem te willen blijven. Haar naam is bij de redactie wel bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!