Handel in verdovende middelen: drie mannen opgepakt in Breda

18 april 2023 om 16:44 • Aangepast 26 april 2023 om 02:01
nl
Tijdens een grote actie van gemeente en politie zijn dinsdagochtend in Breda drie mannen aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. De politie doorzocht tegelijkertijd verschillende panden in Breda-Noord, waarbij honderd agenten zijn ingezet.
Profielfoto van Peter de BekkerProfielfoto van ANP
Geschreven door

De verdachten zijn 35, 38 en 40 jaar en komen uit Breda. Eerder werd door de politie in Dubai al een 33-jarige man uit Breda aangehouden in een onderzoek naar drugshandel. De politie is nog op zoek naar een 23-jarige Bredanaar. De mannen zijn opgepakt in 'een aantal' lopende onderzoeken. Ook zijn er meerdere panden doorzocht.

Cryptotelefoons
Het onderzoek komt voort uit informatie van cryptotelefoons. Criminelen wanen zich op zo'n platform anoniem en onaantastbaar terwijl ze dat niet zijn, stelt de politie. Het hoofd van de regionale recherche noemt het opsporingsonderzoek en de arrestaties 'een belangrijke bijdrage in de aanpak van de zware en georganiseerde criminaliteit'

Panden sluiten
De gemeente Breda deed mee aan de actiedag. Zes boa's hebben verschillende controles uitgevoerd in bedrijfspanden, opslagloodsen en garageboxen. Burgemeester Paul Depla van Breda zegt panden te zullen sluiten als tijdens controles criminele activiteiten worden geconstateerd. "Als je niet uitkijkt vormt de ondermijnende criminaliteit een steeds groter wordende olievlek die de samenleving op steeds meer facetten raakt en in zijn grip krijgt", zegt Depla.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!