Video

Drugslab in vakantiehuisje ontdekt, man en vrouw uit Oss aangehouden

18 april 2023 om 18:04 • Aangepast 29 april 2023 om 02:00
nl
De politie heeft dinsdagmiddag op vakantiepark Landal Het Vennenbos in Hapert een vermoedelijk drugslab gevonden. Dat bevond zich in een vakantiehuisje op het park aan de Schouwberg. Een man (31) en vrouw (29) uit Oss die bij het vakantiehuisje waren, zijn aangehouden. Het onderzoek in het vakantiehuisje nam uren in beslag.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Volgens de politie waren de ruiten van het vakantiehuisje gebroken en roken agenten een geur die vaker voorkomt bij drugslabs. In de omgeving van de vakantiewoning liggen bovendien jerrycans. "We hebben het stevige vermoeden dat het om een synthetisch drugslab gaat", aldus een woordvoerder.

Agenten durfden niet direct naar binnen vanwege mogelijk gevaar. De adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer heeft eerst de situatie onderzocht. Later op de avond kwamen medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) de boel ontmantelen. Die wordt geregeld ingezet bij productiecentra van synthetische drugs om de gevaarlijke chemische stoffen veilig weg te halen.

'Huisje vrijgegeven'
Het onderzoek in het vakantiehuisje was om half twaalf dinsdagavond afgerond. "Materialen en chemicaliën zijn veilig afgevoerd en het huisje is vrij gegeven", zo liet de politie woensdagochtend weten.

Het vakantiepark kwam ongeveer een maand ook al in het nieuws. Toen ging het om een overval op de speelhal. Daarvoor zijn een man en vrouw uit Bladel aangehouden, van wie eentje medewerker bleek te zijn van de speelhal. Ook een vrouw uit Hapert en een man zonder vaste woon- of verblijfplaats werden in deze zaak opgepakt.

LEES OOK: Overval op vakantiepark blijkt in scène gezet, medewerker opgepakt

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!