Liveblog

112-nieuws: schoorsteenbrand geblust • voorruit auto op A50 beschadigd

22 april 2023 om 21:12 • Aangepast 5 mei 2023 om 02:03
nl
In dit liveblog hebben we je deze zaterdag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

20.55

Schoorsteenbrandje in Esch

De brandweer heeft vanavond een schoorsteenbrand in Esch snel geblust. Het probleem deed zich om ongeveer zeven uur voor in een huis aan de Postelstraat. De brandweer kwam met een blusvoertuig en een ladderwagen naar het adres. Nadat de kap van de schoorsteen was verwijderd werd van bovenuit het schoorsteenkanaal geveegd. De verbrande restanten werden beneden opgevangen en afgeblust. De inzet van de brandweer trok veel bekijks, de weg was dicht voor gemotoriseerd verkeer. Nadat de klus was geklaard, restte de brandweer nog de kap terug te plaatsen. De politie hield een oogje in het zeil.

Politie kijkt goedkeurend toe (foto: Sander Van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
Politie kijkt goedkeurend toe (foto: Sander Van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
Brandweerlieden bezig op hoog niveau (foto: Sander Van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
Brandweerlieden bezig op hoog niveau (foto: Sander Van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
De klus op het dak is geklaard (foto: Sander Van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
De klus op het dak is geklaard (foto: Sander Van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
Het nablussen (foto: Sander Van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
Het nablussen (foto: Sander Van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
20.50

Voorruit auto fors beschadigd

De voorruit van een auto is vanavond rond acht uur bij Sint-Oedenrode door nog onbekende oorzaak fors beschadigd. Dit gebeurde op de snelweg A50. De vrouw die achter het stuur van de wagen zat is door personeel van een ambulance nagekeken, ze hoefde niet naar een ziekenhuis. Na de melding werden ook een bergingsbedrijf, de politie en Rijkswaterstaat ingeschakeld. De weg was na het voorval even afgesloten.

De gealarmeerde ambulance (foto: Sander Van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
De gealarmeerde ambulance (foto: Sander Van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
De wagen is afgevoerd (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
De wagen is afgevoerd (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
15.13

Auto's botsen: knuffelbeertje voor kinderen

Twee auto's met daarin familieleden zijn vanmiddag zwaar beschadigd geraakt bij een botsing in Maarheeze. De vader was op de Philipsweg met zijn auto achterop de auto van zijn zoon gebotst. Volgens getuigen was een passerende bestelbus de oorzaak van de onverwachte remactie. De vader werd in een ambulance nagekeken, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. In de andere auto zaten vier gezinsleden, onder wie twee kinderen. Van ambulancemedewerkers kregen zij een beertje om van de schrik te bekomen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
14.58

Politie vindt 40 kilo drugs op zolder

Bij een inval in een woning aan het Zeemanhof in Etten-Leur heeft de politie 40 kilogram aan verdovende middelen en grondstoffen voor drugs gevonden. Deze waren verstopt in een verborgen ruimte op zolder. De politie doorzocht de woning op vrijdagmiddag 21 april nadat ze eerder op de dag een anonieme tip kregen. Ook vonden ze amfetamine pasta, hasjiesj, brokken MDMA, pillen en ketamine. De 50-jarige eigenaar van de woning is ter plekke aangehouden.

11.10

Ongeluk op de A58

De linker rijstrook van de A58 van Tilburg richting Breda werd rond elf uur vanochtend afgesloten na een ongeluk vlakbij knooppunt Galder. Door de afsluiting ontstond een file tussen Bavel en knooppunt Galder. De file was rond elf uur 's ochtends zeven kilometer lang, goed voor een klein kwartier vertraging. Rond halftwaalf 's ochtends werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven.

11.08

Traumaheli in Maarheeze

Een traumaheli landde vanochtend aan de Leeuwbekstraat in Maarheeze. Volgens de politie zou er sprake zijn van een medische noodsituatie in de Julianalaan. Wat daar precies is gebeurd, is niet bekendgemaakt. Het slachtoffer is met spoed onder begeleiding van een trauma arts in een ambulance naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht.

Wat er precies is gebeurd in Maarheeze is niet bekendgemaakt (foto: Johan Bloemers/SQ Vision).
Wat er precies is gebeurd in Maarheeze is niet bekendgemaakt (foto: Johan Bloemers/SQ Vision).
Vanwege een noodsituatie landde een traumaheli in Maarheeze (foto: Johan Bloemers/SQ Vision).
Vanwege een noodsituatie landde een traumaheli in Maarheeze (foto: Johan Bloemers/SQ Vision).
10.47

Bestuurders botsing Roosendaal niet onder invloed

De betrokkenen bij de aanrijding die gisteravond plaatsvond op de kruising van de Brugstraat met de Burgemeester Prinsensingel in Roosendaal waren niet onder invloed van drank of drugs. Dat blijkt uit een blaas- en speekseltest. In de auto zaten vier mensen. In het politiebusje, dat reed met sirene en zwaailicht, twee agenten. Zij raakten niet gewond. De auto en het busje raakten zwaar beschadigd. De zaak wordt onderzocht door verkeersspecialisten.

10.24

NS-medewerker en agent mishandeld

Een medewerker van de NS is gisteravond mishandeld op het station in Roosendaal. Dit gebeurde door een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De medewerker had vlak daarvoor een andere man aangesproken, omdat die zijn voeten op het zitgedeelte van een bank had liggen. De 28-jarige duwde de NS-medewerker daarop, bespuugde hem en schopte hem in het kruis. Een ingeschakelde agent werd geschopt en kreeg van de man een kopstoot.

LEES OOK: Man schopt NS-medewerker in kruis, bespuugt hem en geeft agent kopstoot

09.22

Toezichthouder mishandeld

Een toezichthouder van de gemeente Breda is afgelopen nacht mishandeld. Dit gebeurde op de Vismarktstraat in Breda, tijdens een opstootje tussen een 19-jarige man en mensen van het zogenoemde ‘Sterk-Op-Straat team’ van de gemeente. De 19-jarige man werd na het uitdelen van de klap tegen de grond gewerkt en aangehouden. Toen hij gefouilleerd werd, vonden agenten een flinke hoeveelheid gripzakjes met vermoedelijk harddrugs.

09.22

Paarden op A50

Een paardentrailer is vanochtend zwaar beschadigd geraakt bij een ongeluk op de A50 bij Veghel. Een voorbijganger meldt dat twee paarden langs de trailer stonden, toen hij voorbijkwam.

07.34

Dronken automobiliste

Een automobiliste reed gisteravond tegen een lantaarnpaal aan de Beverstraat in Helmond en belandde met haar auto in de bosjes. Iemand die dit zag, vermoedde dat de vrouw dronken was en waarschuwde de politie. De agenten roken een sterke alcohollucht toen ze bij de auto aankwamen. De bestuurster reageerde niet op hen. Daarop haalden zij de sleutel uit het contact van de auto. De bestuurster had een promillage van bijna 2,3 en had geen geldig rijbewijs. Ze kreeg een proces-verbaal.

Wachten op privacy instellingen...
05.57

Auto botst tegen vangrail A2

Een auto botste afgelopen nacht tegen de vangrail van de A2 bij Eindhoven. Er was geen ander verkeer bij dit ongeluk betrokken. De politie nam de bestuurder mee. Een passagier werd meegenomen in een ambulance. De vangrail wordt deze ochtend hersteld.

Wachten op privacy instellingen...
04.53

Duo steekt snelweg over

Twee mensen staken afgelopen nacht de A67 bij tankstation Oeienbosch in Veldhoven over om koelvloeistof te halen. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat zag dit en kon voorkomen dat de twee op hun terugweg weer de snelweg overstaken. De politie heeft de twee vervolgens veilig naar hun auto gebracht. Die bleek motorpech te hebben. Een bergingsbedrijf werd ingeschakeld om de auto naar een veilige plek te brengen.

Wachten op privacy instellingen...
04.04

Auto tegen vangrail van A67

Ook op de A67 bij Geldrop botste een automobilist afgelopen nacht met zijn auto tegen de vangrail. Ook bij dit ongeluk was geen ander verkeer betrokken. De schade wordt in de vroege ochtend hersteld.

Wachten op privacy instellingen...
22.51

Politiebus en auto botsen

Een politiebus en een auto botsten gisteravond op elkaar in het centrum van Roosendaal. Dit gebeurde op de kruising van de Brugstraat met de Burgemeester Prinsensingel. Ambulancepersoneel heeft de inzittenden nagekeken. Er hoefde niemand naar een ziekenhuis gebracht te worden. Vanwege het ongeluk was de Brugstraat lange tijd afgesloten voor het verkeer. Het is niet bekend of het politiebusje onderweg was naar een melding.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!