Peter heeft wéér de lekkerste asperges van Brabant: 'Net zo fantastisch'

24 april 2023 om 21:27 • Aangepast 9 mei 2023 om 02:01
nl
Ze hebben het wéér geflikt: Peter en Jolanda van der Heijden uit Gemert hebben, net als vorig jaar, de lekkerste asperges van de provincie. Dat besliste de zevenkoppige jury van het Brabants Asperge Genootschap maandagavond, na een strenge keuring.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

"Vorig jaar was het fantastisch en dat is het nu weer", glundert Peter. Ondanks die topscore in 2022 had hij de nieuwe overwinning niet aan zien komen. "Totaal niet. Het waren asperges van een compleet ander perceel."

Dat mag zo wezen, voor de jury waren het toch weer de allerlekkerste. "Ze zeiden dat ze er met kop en schouders bovenuit staken." Waar dat dan aan lag? "Ze kijken naar allerlei onderdelen. Hoe de asperges eruit zien, hoe ze smaken, de bite..."

"Voorheen dacht ik dat het geluk was. Daar denk ik nu iets anders over."

Maar hoe kan het dan dat uitgerekend Peter en Jolanda al die factoren opnieuw tot in de puntjes beheersen? "Tja, dat is het geheim van de smid. Zonder gekheid: ik kan er niet precies de vinger op leggen. Voorheen dacht ik altijd dat het ook geluk was. Daar denk ik nu wel iets anders over."

Vorig jaar vertelde Peter dat hij een kistje asperges naar PSV zou sturen. Dat deed hij bij zijn eerste overwinning in 2016 ook. "Toen werd PSV kampioen."

Datzelfde effect bleef vorig seizoen uit en ook dit jaar lijkt het onwaarschijnlijk dat de schaal naar Eindhoven komt. "Voor de bekerfinale komend weekend dan? Nou, je brengt me op ideeën!"

LEES OOK: Peter heeft de lekkerste asperges van Brabant: 'Dat wordt feesten'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!