Video

Lintjesregen begonnen: eerste 'supervrijwilliger' verrast door burgemeester

26 april 2023 om 08:16 • Aangepast 9 mei 2023 om 02:00
nl
De jaarlijkse lintjesregen is woensdagmorgen begonnen in Hank. Burgemeester Egbert Lichtenberg van de gemeente Altena benoemde de 71-jarige Dirk van Hees tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Na deze fanatieke vrijwilliger zullen nog honderden Brabanders deze woensdag koninklijk worden onderscheiden.
Profielfoto van Hans JanssenProfielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Dirk van Hees reageerde volkomen verbaasd toen de burgemeester bij hem aan de deur stond. Hij zou om acht uur opgehaald worden om naar een brunch te gaan, zo had hij afgesproken. "Dit is een complete verrassing. Heel fijn om mee te mogen maken", zei hij nadat Lichtenberg zijn vele vrijwilligersactiviteiten had geroemd.

Van Hees zat jaren in het bestuur van Wieler Trim Club De Phoenix (later WTC Hank). Als bestuurslid is hij betrokken bij de plaatselijke afdeling van de Katholieke Bond van Ouderen. Verder zet hij zich in voor de EHBO-vereniging, de afdeling Huntington van zorgorganisatie MIJZO en activiteitenvereniging De Dotter. Meer dan voldoende reden volgens zijn zus om een lintje voor hem aan te vragen.

Lichtenberg gaat deze woensdag nog meer mensen thuis verrassen. Hij wordt bij zijn toer door de gemeente Altena begeleid door een muzikaal gezelschap. Het 'Lang zal hij leven' klonk dan ook al vroeg in de straat waar Dirk woont.

Dirk van Hees werd woensdag al vroeg toegezongen (beeld: Omroep Brabant).
Dirk van Hees werd woensdag al vroeg toegezongen (beeld: Omroep Brabant).

Ook de gemeente Deurne was er vroeg bij. In Helenaveen werd om acht uur André Joosten in de bloemetjes gezet. Hij wordt 'een echte promotor van het mooie Peeldorp' genoemd. In de gemeente Meierijstad werden dinsdag overigens al een aantal inwoners gedecoreerd.

Om een uur wordt op deze site bekend wie in onze provincie nog meer een Koninklijke Onderscheiding heeft gekregen.

Kijk hier wat er voorafgaat aan de uitreiking van een Koninklijke Onderscheiding:

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.