Video

A58 bij Moergestel is weer open na ongeluk met meerdere auto's

25 april 2023 om 16:46 • Aangepast 10 mei 2023 om 02:02
nl
De snelweg A58 van Eindhoven richting Tilburg is weer vrijgegeven na een ongeluk met meerdere auto's ter hoogte van Moergestel. Dinsdag rond kwart over zes kwamen meerdere auto's met elkaar in botsing, de snelweg werd daarom enkele uren afgesloten.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Op de A58 ontstond een ravage nadat een Tesla dinsdag van achteren werd aangereden door een andere automobilist. Vervolgens botsten de twee auto's achter de Tesla ook op elkaar. Een van die voertuigen belandde op z'n kant op de snelweg. Het verkeer moest omrijden via Vught over de A2 en de N65.

Gewonde
Een inzittende van de Tesla is meegenomen naar het ziekenhuis voor controle, zij was wel aanspreekbaar en kon zelf uit de auto stappen. Of er ook gewonden zijn gevallen in de andere twee voertuigen is niet bekend.

Het ongeluk gebeurde op de linker rijbaan. De weg richting Tilburg ging helemaal dicht, de afsluiting duurde tot half negen. Brandweer, politie, ambulance en een bergingsbedrijf kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Het verkeer dat achter het ongeluk stond en niet meer terug kon voor de omleiding, is over de vluchtstrook geleid.

Nog meer fileleed
De A58 is niet de enige snelweg waar het dinsdag misging. Rond half vijf botsten drie auto's en een bestelwagen op elkaar op de A50 bij Ravenstein. Daardoor liep de vertraging vanuit Eindhoven razendsnel op en stond er op het hoogtepunt zo'n veertien kilometer file. Dat leidde tot anderhalf uur vertraging.

Op de A58 van Tilburg naar Eindhoven stond eerder dinsdagmiddag ter hoogte van Oirschot een kapotte vrachtwagen. Daardoor ging de weg tussen Oirschot en Moergestel ook tijdelijk dicht. Later dinsdagmiddag ging de rechterrijstrook van de A58 dicht na een ongeluk tussen Roosendaal en Rucphen.
Op de A59 van Den Bosch richting Zonzeel viel een kozijn van een wagen, hier liep het verkeer vertraging op van bijna een half uur.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!