Brute moord op psychologe: tien jaar cel voor man uit Geldrop

25 april 2023 om 22:33 • Aangepast 10 mei 2023 om 02:02
nl
Jahangir A. (46) uit Geldrop krijgt ook van het gerechtshof in Arnhem tien jaar cel opgelegd voor de moord op Els Slurink. De psychologe werd in 1997 dood gevonden in haar huis in Groningen. Het slachtoffer, dat onderzoek deed naar kindermisbruik, had één steekwond: in haar hart. Mogelijk toegebracht met een schaar. Er waren geen braaksporen en jarenlang tastte de politie in het duister.
Profielfoto van Lobke KapteijnsProfielfoto van RTV Noord
Geschreven door
Lobke Kapteijns & RTV Noord

De man was 20 toen de vrouw dood gevonden werd in haar woning. De rechtbank in Groningen veroordeelde hem eerder al tot tien jaar cel. Maar A. ging in hoger beroep, omdat hij zegt onschuldig te zijn.

De raadsheren (dat zijn de rechters in een hoger beroep) vonden dinsdag bewezen dat hij schuldig is aan de moord op Els Slurink, meldt RTV Noord. Onder de nagel van de vrouw is DNA gevonden van de verdachte, dat vonden de raadsheren doorslaggevend bewijs. Ook verklaarde een buurvrouw dat zij geschreeuw en een bonk uit Els haar huis hoorde komen, dat ondersteunt de DNA-match vindt het hof.

"Wij zijn het als gezin niet meer te boven gekomen wat er gebeurd is."

Jarenlang bleef onduidelijk wat er met de psychologe was gebeurd. Er was weinig bewijs. Scenario's waren er wel. Zo had de vrouw als psychologe ook te maken met kinderen die mogelijk misbruikt waren. Haar werk zou iets met de moord te maken kunnen hebben. Of had ze misschien een inbreker getroffen in haar huis?

Maar in 2021 leidde de DNA-vondst onder Els haar nagel tot een match in de databank vanwege eerdere veroordelingen van A. De politie startte in die tijd opnieuw een campagne in de hoop extra informatie te krijgen, maar had A. al in het vizier. In februari 2021 hielden ze hem in Geldrop aan.

De familie van Els leeft nog elke dag met het leed dat Slurink aangedaan is. "De moord op mijn zus is een diepe wond die slecht kan helen. Wij zijn het als gezin niet meer te boven gekomen wat er gebeurd is", zegt een van haar broers tegen RTV Noord.

"Zoals ik al tien keer eerder gezegd heb: ik weet het niet meer."

Volgens RTV Noord verliep de behandeling van de strafzaak zes weken geleden al niet heel soepel. A. gaf amper antwoorden, antwoordde ontwijkend of ging in discussie. Hij zei het moeilijk te vinden om vragen te beantwoorden over 26 jaar geleden. “Zoals ik al tien keer eerder gezegd heb: ik weet het niet meer", aldus A.

De man ziet zichzelf als iemand die geen vlieg kwaad doet, maar zijn dossier doet anders vermoeden. Hij is eerder veroordeeld voor geweld, inbraken, een hennepzaak en afpersing. Ook zou hij volgens bekenden altijd met een mes op zak lopen.

A. zegt zelf dat het dossier niet klopt. In het Pieter Baan Centrum wilden ze hem onderzoeken, maar hij werkte niet mee. Een stoornis is daardoor niet vastgesteld. Hij zou in zijn jeugd in een jeugdzorginstelling hebben gezeten, waarom blijft onduidelijk.

De man uit Geldrop is nu voor de tweede keer veroordeeld voor de moord op Els. Hij kan ook deze veroordeling aanvechten bij de Hoge Raad, dan wordt alleen gekeken of alles volgens de regels is verlopen. Het is nog niet duidelijk of A. dat gaat doen, hij en zijn advocaat waren dinsdag niet aanwezig bij de uitspraak.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!