Transavia schrapt woensdag en donderdag retourvluchten Spanje

26 april 2023 om 11:20 • Aangepast 10 mei 2023 om 02:01
nl
Luchtvaartmaatschappij Transavia schrapte woensdag en donderdag drie retourvluchten naar Spanje. Dat bevestigt een woordvoerder na berichten in verschillende media. Het gaat om toestellen die vliegen tussen Eindhoven en Valencia en tussen Eindhoven en Málaga.
Profielfoto van Corné VerschurenProfielfoto van ANP
Geschreven door

Ook een vertrekkende vlucht van Eindhoven naar Lissabon is geannuleerd. De reizigers kregen dinsdagavond te horen dat hun vlucht op woensdag niet doorging.

Beperkt aantal vliegtuigen
De vliegmaatschappij heeft komende tijd een beperkt aantal vliegtuigen beschikbaar. Daardoor moet ze op sommige momenten vluchten schrappen.

De woordvoerder wil niet kwijt hoeveel reizigers woensdag en donderdag gedupeerd zijn. In de vliegtuigen van Transavia zijn 189 stoelen beschikbaar per vlucht. "We proberen zoveel mogelijk mensen op een vlucht te zetten met ingehuurde vliegtuigen."

Reizigers worden gecompenseerd via de Europese regels, meldt hij. Volgens die regels kunnen reizigers hun ticketkosten terugkrijgen als een vervangende vlucht niet mogelijk is.

'Vlootuitdagingen'
Transavia kampt sinds deze maand met wat de woordvoerder 'vlootuitdagingen' noemt. "Elke dag kijken we of we de vluchten rond kunnen krijgen of niet", zegt hij. Sommige vliegtuigen zijn kapot en wachten op nieuwe onderdelen. Drie andere toestellen blijven aan de grond omdat het papierwerk nog niet op orde is. Transavia least die vliegtuigen van Blue Air, een Roemeense luchtvaartmaatschappij die onlangs failliet ging. Vertraging rond de deal zorgde voor problemen met het papierwerk.

Vanwege het tekort aan vliegtuigen besloot Transavia vijf procent van de vluchten in april en mei te schrappen. Hoe lang de problemen nog duren is bij de woordvoerder niet bekend.

Dat hangt onder meer af van wanneer nieuwe onderdelen worden geleverd. "We willen klanten zo goed mogelijk helpen en doen er alles aan om te werken aan een oplossing", meldt hij.

LEES OOK: Vluchten gecanceld door vliegtuigtekort, passagiers naar Eindhoven gestrand

Ben jij gestrand in Spanje? Laat het ons weten: [email protected]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!