Belofte maakt schuld: Joël Drommel PSV-doelman in bekerfinale tegen Ajax

28 april 2023 om 12:22 • Aangepast 10 mei 2023 om 02:02
nl
Hoewel eerste doelman Walter Benitez dit seizoen veel punten voor PSV heeft veiliggesteld, houdt trainer Ruud van Nistelrooij vast aan zijn belofte dat Joël Drommel tijdens bekerwedstrijden in het doel staat. Dus ook zondag in de finale tegen Ajax. En ondanks de 3-0 van afgelopen weekend tegen de Amsterdammers met Benitez als keeper.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Van Nistelrooij beloofde Drommel al voor het seizoen de bekerfinale en daar heeft hij nog steeds geen spijt van. Nadat er vorig jaar veel kritiek was op de optredens van Drommel, werd hij dit seizoen tweede doelman achter Benitez.

"Het verschil met Walter is niet zo groot"

De Argentijn blijkt voor PSV een schot in de roos en pakt veel punten voor de Eindhovense club. Toch blijft de beslissing staan dat Drommel zondag in het doel staat bij de bekerfinale. “Je wilt Joël de kansen blijven geven”, begon Van Nistelrooij zijn uitleg. “We zien in hem een potentiële keeper voor PSV en het verschil met Walter is niet groot.”

Dit seizoen moest Drommel Benitez al een keer vervangen. “Dat heeft hij toen uitstekend gedaan. Hij heeft in die wedstrijden laten zien dat hij een betrouwbare doelman is. We staan ook dankzij hem in de finale. Er is bij mij geen enkele twijfel richting zondag.”

"Bij Joël is er ook geen enkele twijfel"

Aanvoerder Luuk de Jong vertrouwt ook op zijn doelman. “Als ik met hem praat is er bij Joël ook geen enkele twijfel. Hij zit er goed in. De periode waarin hij Walter moest vervangen heeft hij het ook uitstekend gedaan.”

Geen twijfels dus over Drommel richting zondag. Ook in de selectie zijn er weinig twijfelgevallen. Van Nistelrooij kan een beroep doen op een nagenoeg fitte selectie.

Mauro Júnior en Armando Obispo zijn er al een langere tijd uit. Daar is alleen Ismael Saibari bij gekomen, maar dat is geen basisspeler.

LEES OOK: PSV wint weer van Ajax en heeft pole position voor belangrijke plek 2

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!