Video

Gewapende overvaller slaat twee keer toe, in korte tijd

28 april 2023 om 21:07 • Aangepast 10 mei 2023 om 02:01
nl
Een gewapende overvaller sloeg vrijdagavond twee keer in korte tijd toe in Best. De man overviel eerst de Kruidvat-winkel aan het Wilhelminaplein. Een paar minuten later bedreigde hij het personeel van de PLUS supermarkt aan de Rendierhei in een andere wijk. Er is niemand gewond geraakt.
Profielfoto van Collin BeijkProfielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Het filiaal van Kruidvat aan het Wilhelminaplein in Best werd rond kwart over acht 's avonds overvallen. Er was toen een medewerkster aanwezig. Na binnenkomst ging de overvaller meteen naar de kassa. Hij bedreigde de medewerkster met het wapen en eiste geld. De medewerkster ging er daarop rennend vandoor en de overvaller vertrok zonder buit.

Tweede overval
Enkele minuten later liep een overvaller de PLUS-supermarkt aan de Rendierhei in Best binnen. Hij ging naar de servicebalie, dreigde met een mes en griste een geldbedrag uit de kassa. Hij vluchtte daarna op een fiets.

Uit camerabeelden van beide overvallen lijkt het om dezelfde dader te gaan: een licht getinte man die 50 jaar oud wordt geschat. Hij is rechtshandig, heeft een normaal postuur en heeft een opvallend loopje. Hij droeg op het moment van de overval een een blauwe of donkere jas met capuchon, een baseballpet, een zwarte skinny spijkerbroek en zwarte schoenen met witte accenten. Mogelijk waren dit gympen van het merk Nike.

De PLUS zit in het kleine winkelcentrum Heivelden (foto: SQ Vision/Dave Hendriks).
De PLUS zit in het kleine winkelcentrum Heivelden (foto: SQ Vision/Dave Hendriks).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!