Video

Explosie in drugslab veroorzaakt brand in bedrijfspand in Eindhoven

1 mei 2023 om 17:34 • Aangepast 12 mei 2023 om 02:02
nl
In een bedrijfspand aan de Hoppenkuil in Eindhoven waar maandagmiddag brand uitbrak, werd drugs geproduceerd. Hierbij is iets misgegaan, zo heeft de brandweer laten weten. Er kwam bruine rook uit het pand en er was een vreemde geur te ruiken. Volgens de politie is er vermoedelijk sprake geweest van een explosie. De brandweer laat weten dat er geen slachtoffers zijn.
Profielfoto van Sandra KagieProfielfoto van ANP
Geschreven door

Het is volgens een woordvoerder van de politie niet duidelijk of er op het moment van de explosie mensen in het drugslab aan het werk waren. "Dat is een van de dingen die we nu onderzoeken."

In het drugslab zelf heeft de brandweer geen vuur gezien, wel hing er rook, maar die zou niet uit het lab afkomstig zijn. Aan de buitenkant van het pand waarin meerdere bedrijven gevestigd zijn, was weinig te zien, maar binnen zijn een aantal muren ontzet. Dat wijst op een mogelijke explosie.

Nog veel onduidelijk
Iets na vier uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in het pand. Uren na de melding is de toedracht voor de politie en brandweer nog steeds onduidelijk. "We weten nog niet wat er precies aan de hand is", aldus een woordvoerster van de politie.

Rond half acht liet de brandweer weten dat hun werk in het lab erop zat. "De eerste brandweervoertuigen zijn inmiddels terug naar de kazerne en zodra het kan, dragen we het incident over aan de politie voor verder onderzoek", liet ze weten. Dat onderzoek door de politie zal nog wel even in beslag nemen.

Bij het onderzoek is ook de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), gespecialiseerd in het ontruimen van drugslabs, betrokken. Zij zullen ook dinsdag nog bezig zijn met onderzoek. Het pand zal maandagnacht volgens een woordvoerder van de poliite dan ook bewaakt worden.

LEES OOK: Bedrijf zat jaren nietsvermoedend naast drugslab, tot er brand ontstond

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!