Video

Schrik zit erin na ontploft drugslab: 'Hoop dat alles nog overeind staat'

1 mei 2023 om 21:06 • Aangepast 12 mei 2023 om 02:01
nl
Aan de Hoppenkuil in Eindhoven ontstond maandagmiddag een brand in een bedrijfsloods, vermoedelijk tijdens het maken van drugs. “Zo maak je nog eens wat mee op je werk”, grapte een medewerker van het aangrenzende bedrijfspand erover. Hij staat achter het afzetlint te kijken tot de brandweer klaar is met blussen.

Bij het bedrijf dat tegels verkoopt en naast het drugslab staat, heeft niemand een voortvluchtige drugsbaron zien ontsnappen. Wel hoorden medewerkers een harde knal. “Een explosie was het, die bij ons de muur insloeg. We hebben toen de politie gebeld.” De medewerkers kregen namelijk al snel door dat het om een brand ging. Er kwam rook door hun muren en roldeur.

“Ik hoop dat bij ons alles nog overeind staat, maar ik moet hier blijven wachten”, zegt de medewerker. “Het is wel imposant om te zien, met al die brandweer. Dat zie je ook niet iedere dag.” Hij hoopt vooral dat in zijn eigen pand alles nog overeind staat, zonder schade van de brand of klap. "En ik moet de boel nog afsluiten", zegt hij.

"Waar ze zijn gebleven, weet ik niet."

Een andere medewerker heeft zag na het horen van de knal mensen binnen staan. "Er waren vier mensen in dat bedrijf. We hebben ze niet weg zien gaan, dus waar ze zijn gebleven, weten we niet."

In het pand waar de brand ontstond, zitten veel verschillende bedrijven. Daardoor is het de buren nooit opgevallen wat er zich naast hen afspeelde. Ze kennen elkaar niet.

"Daar stapten van die louche types uit."

Toch zegt een van de medewerkers dat hij het zaakje niet vertrouwde. "Ik zag soms dingen die eigenlijk niet klopten. Elke morgen kwamen busjes van een schildersbedrijf aan. Daar stapten van die louche types uit."

De medewerker vertelt ook dat hij vaak dure auto's en grote campers zag staan en dat er altijd iemand aanwezig was. "Ik zag nooit iets in en uit gaan. Ze waren wel elke dag auto's, waterscooters en speedboten aan het wassen. Het valt meteen op als er niet echt gewerkt wordt."

De ravage na de explosie was groot.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!