Video

Zoektocht gestopt naar man die in water zou zijn geduwd

5 mei 2023 om 19:05 • Aangepast 20 mei 2023 om 02:03
nl
De zoektocht naar iemand die vrijdag in Tilburg in het kanaal zou zijn geduwd is gestopt. Dat meldt de politie. Na onderzoek met een sonarboot werd niemand gevonden. Kinderen zeiden eerder op de dag te hebben gezien dat er iemand bij de Voldijk in het water werd geduwd. Er werd direct een grote zoektocht gestart.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De politie kreeg de melding rond kwart over elf vrijdagmorgen. Er werd bij de zoekactie onder meer een politiehelikopter ingezet. Rijkswaterstaat legde het scheepvaartverkeer op het Wilhelminakanaal stil. Ook werd er een pompgemaal uitgeschakeld, zodat er tijdelijk minder stroming in het kanaal was.

Fietsbrug
Tijdens de zoekactie werd de fietsbrug bij de Voldijk afgesloten. Vanaf die brug zou er volgens de kinderen iemand in het water zijn geduwd. De brandweer heeft duikers en een boot ingezet, maar vond niemand en is met haar werk gestopt.

Mogelijk is een scooter met bestuurder betrokken bij de manier waarop de persoon in het water terecht is gekomen. Dit liet de politie eerder op de dag weten. "Indien er nieuwe informatie is zal het onderzoek weer hervat worden", meldt de politie.

De zoektocht begon vrijdag om kwart over elf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!