Trouwjurken gestolen bij goed doel: 'Dit maakt me zo boos'

6 mei 2023 om 13:26 • Aangepast 20 mei 2023 om 02:01
nl
Jennifer Beierlein is woest. Voor de tweede keer in anderhalve week tijd is ingebroken bij De Helpende Handjes in Roosendaal. Volgens de oprichter van de liefdadigheidsorganisatie waren het dezelfde daders. Deze keer werden trouwjurken en -kostuums, sportkleding en eten meegenomen.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Ze heeft geen goed woord over voor de daders. "Ze beuken het deurkozijn eruit en dat maakt me woedend. Als ze het netjes zouden vragen, zouden ze zo alles meekrijgen. Ik help ze", zegt Beierlein die overweegt nu helemaal te stoppen.

De Helpende Handjes bestaat al jaren. Er worden allerlei tweedehands goederen ingezameld en verdeeld onder mensen die in armoede leven.

Vijf jaar lang was het goede doel gevestigd in de wijk Kalsdonk. Sinds januari zit het in de wijk Burgerhout, in een oud schoolgebouw aan de Norbartlaan dat al jaren leegstond en waar volgens Beierlein eerder junks en zwervers zaten.

"Ze hebben alweer alles overhoop gehaald. Ze hebben nu meegenomen wat ze vorige keer al bij elkaar hadden gepakt maar hebben laten liggen. We denken dat het om drie daders gaat die met de fiets komen. Ze nemen alleen mee wat ze kunnen dragen. Mutsen, sjaals."

Door de diefstal moet Beirlein opnieuw mensen teleurstellen. "De spullen waren al toegewezen. Mensen zouden kleding en koffiemelk komen halen, maar het is weer weg. En waarom? Joost weet wat die dieven met trouwkleding moeten doen."

"Ik doe geen aangifte meer."

Jennifer denkt dat de daders mogelijk zelf op straat zwerven. Beierlein is in gesprek met iemand die mogelijk een alarmsysteem wil doneren. "Als dat niet komt, stop ik ermee. De gemeente stopt ons in dit pand, maar weigert ons te helpen met zo'n alarmsysteem. Het camerasysteem is vorige keer al gestolen. Ik doe ook geen aangifte meer, want de politie zei al dat dit vervallen pand zich wel leent voor inbraak."

De dieven moeten weten dat ze bij een goed doel inbreken, zegt ze boos. "Er hangt hier een enorm groot bord waar 'De Helpende Handjes' op staat. Het zijn ongetwijfeld amateurs, ze hebben hier nog blikjes energiedrank opgedronken en bonbons gegeten. De buren van de woonhuizen hier tegenover letten extra op, maar hebben ook niets gezien."

Eind dit jaar wordt de voormalige school sowieso gesloopt omdat er appartementen komen. Het pand kwam via een donateur tijdelijk beschikbaar, maar Beierlein vindt dat de gemeente haar aan een pand op een betere plek had moeten helpen. "En dan zegt de politie dat dit pand waar we nu zitten om inbraak vraagt. Dat maakt me zo boos."

LEES OOK: Inbrekers bestelen De Helpende Handjes van spullen voor minimagezinnen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!