Invallers schieten PSV langs Sparta: kans op tweede plek steeds groter

6 mei 2023 om 20:40 • Aangepast 20 mei 2023 om 02:01
nl
PSV heeft zaterdagavond met 1-0 gewonnen bij Sparta. Invallers Fabio Silva en Anwar el Ghazi waren belangrijk voor de Eindhovenaren in de moeizaam gewonnen wedstrijd op Het Kasteel. Dankzij de belangrijke driepunter zet PSV een grote stap op weg naar de tweede plaats in de eindstand. Helemaal omdat de concurrenten Ajax en AZ later op de avond tegen elkaar gelijkspeelden.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Wie geen voorraad slaappillen meer heeft, wordt aangeraden de eerste helft van Sparta-PSV te gaan kijken. PSV had dan statistisch gezien tien doelpogingen, maar leuk en goed was het zeker niet. Van die tien doelpogingen ging er ook maar één op doel. Dat was een schot recht op de keeper af.

De nummer twee en nummer vijf van de ranglijst maakten er helemaal geen leuke wedstrijd van. Zeker van PSV viel meer te verwachten. Niet voor niks werd het duel in Rotterdam vooraf bestempeld als een sleutelwedstrijd. Maar het was vooral onmachtig tegen een solide Sparta.

Wissels
Als je complimenten moest uitdelen bij PSV bleef dat beperkt tot het centrale duo. André Ramalho en Jarrad Branthwaite hadden topschutter Tobias Lauritsen onder controle en waren ijzersterk in de duels. Maar het feit dat je dit duo aanwijst als beste man van het veld zegt genoeg over het optreden van PSV.

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij was ook niet tevreden getuige de dubbele wissel in de rust. Anwar el Ghazi en Philipp Mwene kwamen erin voor de gehele rechterkant, Jordan Teze en Johan Bakayoko. Na een uur wisselde de trainer zelfs aanvoerder en de man in vorm Luuk de Jong voor Silva. Een gewaagde wissel maar gezien de prestatie van de spits in de wedstrijd volledig terecht.

Het bleken gouden wissels want het was Silva die over rechts op wilskracht langs zijn tegenstander kwam. Zijn voorzet bleef hangen voor de goal en werd binnengeschoten door El Ghazi: 0-1, een goal die paste bij deze lelijke wedstrijd.

Lelijk winnen
Het grote verschil bij PSV is dat er in de tweede seizoenshelft lelijke wedstrijden wel over de streep worden getrokken.

Met twee thuiswedstrijden voor de boeg lijkt de tweede plek voor het oprapen te liggen. Alleen AZ-uit lijkt nog een potentiële bananenschil. Maar wellicht is de strijd om plek twee tegen de tijd al is beslist.

Lees ook: PSV wil grote stap naar tweede plek zetten in 'sleutelwedstrijd' bij Sparta

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!