Selina (29) vindt bijzondere briefjes en handtekening van Anton Pieck

8 mei 2023 om 12:03 • Aangepast 20 mei 2023 om 02:01
nl
Het was een grote verrassing voor Selina Röttjers (29) uit Helmond. Ze kocht via Facebook voor 35 euro boeken van Anton Pieck. Eén daarvan bleek een plakboek met twee bijzondere briefjes en een echte handtekening van Anton Pieck.

Selina is groot fan van de Efteling en van Anton Pieck. Daarom ging ze op zoek naar boeken van de kunstenaar. "Hij heeft zoveel meer gemaakt dan de Efteling. Hij legt het verleden heel mooi, geromantiseerd vast", vertelt Selina.

Ze wilde zelf meer gaan tekenen en de werken van Anton Pieck gebruiken als inspiratie. "Ik deed een oproep in een Facebookgroep voor fans van Anton Pieck. Ik kreeg al snel een reactie van iemand die zei dat ze nog veel boeken had." Voor 35 euro kocht ze een aantal boeken uit die verzameling.

"Ik denk dat het wel een zeldzaamheid is."

Toen het pakketje bezorgd werd, ontdekte Selina de bijzondere briefjes in het plakboek. Op de kaartjes staan nieuwjaarswensen van Anton Pieck, gericht aan de vader van de verkoopster. "Alle briefjes heeft hij zelf ondertekend", vertelt Selina trots. "Ik denk dat het wel een zeldzaamheid is. Ze zijn echt oud en ook in goede staat."

Ze zocht nog contact met de verkoopster, maar die wilde de briefjes niet terug. "Ze was juist blij dat de spullen bij mij terecht zijn gekomen", vertelt Selina. Daarop zocht ze gelijk online hoeveel de briefjes waard zouden zijn. "Ik vond gekopieerde schetsen, die Anton Pieck met pen ondertekend had. Die worden allemaal voor twee- of driehonderd euro verkocht."

"Veel mensen stuurden Pieck een kaartje, en kregen dan een kaartje terug."

De verkoopster van de boeken laat weten dat ze bij de verkoop wist van de briefjes in het plakboek, maar ze ziet het plakboek zelf niet als een 'grote schat'.

"Anton Pieck stuurde nieuwjaarswensen aan mijn vader omdat hij zelf ook een kaart naar de kunstenaar had gestuurd. Dat deden heel veel mensen in die tijd en zij kregen dan een kaartje terug. Ik kon voor tien kilo aan boeken versturen, dus ik heb 't plakboek er nog extra voor haar bij gedaan."

De vrouw is heel blij dat ze Selina een groot plezier heeft gedaan met het boek. "Mijn vader was een groot fan van Anton Pieck, hij heeft daar enorm veel plezier aan beleefd. Ik vond het dan ook belangrijk dat het bij iemand terecht zou komen die er ook heel blij mee zou zijn. Dat is gelukt, ze reageerde erg enthousiast."

Selina denkt zelf in ieder absoluut niet aan verkopen. "Mijn vriend zou dat wel willen. Maar dan ga je er een keertje van uit eten en is het geld zo weg. Deze briefjes zijn voor mij veel meer waard. Het is echt een cadeautje dat ik ze heb gekregen!"

De kaart van Anton Pieck (foto: privé).
De kaart van Anton Pieck (foto: privé).
Een aantal van de boeken die Selina kocht (foto: privé).
Een aantal van de boeken die Selina kocht (foto: privé).
Een pagina uit het boek (foto: privé).
Een pagina uit het boek (foto: privé).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!