Liveblog

112-nieuws: auto en bus botsen • motorrijder krijgt 21ste boete

8 mei 2023 om 14:49 • Aangepast 20 mei 2023 om 02:03
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

19.25

Autobrand in Veghel

Aan de Havelt in Veghel is vanavond om kwart over zes een auto spontaan in brand gevlogen. Onder de motorkap woedde een kleine brand die snel onder controle was.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
18.07

File op A50 bij Oss

Op de snelweg A50 naar Oss staat een flinke file voor de Maasbrug. Rijkswaterstaat verwacht dat de vertraging over een kwartier afneemt. Oorzaak is een ongeval.

Wachten op privacy instellingen...
17.42

Motorrijder voor zoveelste keer bekeurd

Een motorrijder is vanmiddag voor de 21ste keer in vijf jaar tijd bekeurd. Hij reed volgens de politie met een hoop kabaal door de binnenstad van Den Bosch, samen met twee andere motorrijders. Op de Vughterweg maakte de man drie keer een wheelie. De politie zette hem daarna stil en gaf hem zijn zoveelste boete.

17.07

Achtervolging door Geldrop, Heeze en Mierlo

De politie wilde vanmiddag een auto controleren die mogelijk gestolen kentekenplaten had. De automobilist sloeg op de vlucht, dus de politie zette de achtervolging in. De bestuurder richtte onderweg flink wat schade aan. De achtervolging ging door Geldrop en Heeze en eindigde op de Torenweg in Mierlo. De bestuurder reed zich daar vast en probeerde te vluchten. De politie loste twee waarschuwingsschoten en de man werd getaserd. De man is daarna aangehouden.

17.06

File op A59 naar Oss

Op de A59 naar Oss is een ongeluk gebeurd. De rechterrijstrook is daarom richt bij afrit Rosmalen-Oost.

Wachten op privacy instellingen...
15.40

Burgemeester Nuenen sluit woning na drugsvondst

Burgemeester Maarten Houben van Nuenen heeft een woning aan de Irenestraat voor vier maanden gesloten. In het huis was eerder een handelsvoorraad drugs gevonden. Het huis is vanaf 2 mei gesloten.

14.47

Gaslek in Cuijk

Bij werkzaamheden aan de Cantheelen in Cuijk is een gasleiding beschadigd geraakt. Dat zou zijn gebeurd met een kleine graafmachine. Een medewerker van Enexis is nu aanwezig om de leiding te repareren.

Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
13.20

Morgen zeer zware spits verwacht door regen

Rijkswaterstaat verwacht morgenochtend en -avond een zeer zware spits. De dinsdag is sowieso een drukke dag op de weg en de verwachte regen zorgt er mogelijk voor dat de spits morgen nog zwaarder verloopt. Ook is de meivakantie voorbij, waardoor weer mensen met de auto naar hun werk zullen gaan.

Weggebruikers wordt gevraagd rekening te houden met de extra drukte. Als de mogelijkheid er is, reis dan buiten de spits, roept Rijkswaterstaat op.

Wachten op privacy instellingen...
13.15

Onderzoek naar schutter Den Bosch loopt

De politie onderzoekt nog altijd wat er gisteravond aan de Trommelslager in Den Bosch gebeurd is. Daar werd een schot gelost, maar van de dader ontbreekt ieder spoor. Ook is onduidelijk waarom er geschoten wordt. Vandaag bekijkt de politie camerabeelden in de hoop op meer duidelijkheid.

12.43

Bestelbus en auto botsen

Op de Bandijk in Werkendam zijn een auto en een bestelbus op elkaar gebotst. Door de klap belandde de bestelbus op z'n kant en de auto in de sloot langs de weg. Beide bestuurders raakten zwaargewond. De automobilist, een 69-jarige vrouw uit Goudswaard, raakte bekneld en is door de brandweer bevrijd. Daarna is ze onder begeleiding van de trauma-arts naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de bestelbus, een 19-jarige man uit Made, werd uit zijn bestelbus geslingerd. Ook hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision
10.53

Spoedreparatie A27

Door een spoedreparatie op de A27 van Breda naar Gorinchem, is tussen Hank en industriegebied Avelingen de rechterrijstrook dicht. Daardoor moest verkeer op het hoogtepunt rekening houden met een klein uur vertraging. De ANWB raadt aan om te rijden via Den Bosch (A59, A2). Naar verwachting zijn de problemen rond kwart over 11 verholpen.

Wachten op privacy instellingen...
09.34

Tiener (16) zet gestolen computer te koop

De politie heeft gisteravond een 16-jarige jongen uit Gilze aangehouden, die een gestolen computer probeerde te verkopen. Die werd eind april meegenomen tijdens een inbraak bij een bedrijf aan de Burgemeester Brokxlaan in Tilburg.

Een medewerker van dat bedrijf zag gisteren hoe op internet een computer te koop werd aangeboden, die wel erg veel op het gestolen exemplaar leek. Hij schakelde de politie in en besloot een afspraak met de verkoper te maken. Daar bleek het inderdaad om de gestolen computer te gaan.

LEES OOK: Tiener wil gestolen computer verkopen, maar wordt gesnapt door eigenaar

08.39

Bestuurders houden zich braaf aan de snelheid

Wachten op privacy instellingen...
05.55

Waarschuwing voor mist

In het westen van de provincie kan deze ochtend plaatselijk dichte mist voorkomen, waarschuwt het KNMI. Daarom heeft het weerinstituut code geel afgegeven. Dit is ook het geval voor de provincies Zuid-Holland, Utrecht en Zeeland. Plaatselijk kan het zicht minder dan tweehonderd meter zijn. De mist zal halverwege de ochtend verdwijnen.

LEES OOK: Waarschuwing voor plaatselijk dichte mist: code geel in heel Brabant

02.26

Auto belandt in berm

Een auto is afgelopen nacht geslipt en in de berm beland langs de A59 bij Rosmalen. Om de auto te kunnen bergen werd een rijstrook enige tijd afgesloten. Ook de politie kwam naar de plaats van het ongeluk. De bestuurder bleek niet gewond.

Wachten op privacy instellingen...
01.32

Slapende automobilist

Een automobilist reed afgelopen nacht een hectometerpaal en een verkeersbord om langs de A2 bij Den Bosch en schaafde met de auto de vangrail. De bestuurder was in slaap gevallen.

Wachten op privacy instellingen...
22.36

Automobilist laat auto staan in berm

Een automobilist liet gisteravond zijn of haar auto achter in de berm van de A58 bij Tilburg. Een berger zag de auto staan en heeft deze geborgen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!