Baby overlijdt onder verdachte omstandigheden: vader (20) aangehouden

8 mei 2023 om 17:38 • Aangepast 20 mei 2023 om 02:02
nl
De vader van een baby die een maand geleden onder verdachte omstandigheden overleed, is aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Breda. De man wordt verdacht van doodslag.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Op vrijdag 31 maart overleed een zeven weken oude baby uit Breda in het ziekenhuis in Rotterdam. De politie hield rekening met een misdrijf, omdat de omstandigheden rond zijn overlijden verdacht waren.

De politie startte daarom een onderzoek. Zo werd op 1 april in een huis aan de Vestkant in Breda gezocht naar sporen. Forensische Opsporing zocht naar sporen die erop zouden wijzen dat er geweld zou zijn gebruikt. Ook deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut hebben onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak.

Er wordt nu vanuit gegaan dat de baby om het leven is gekomen door een misdrijf. De vader van de baby is dinsdag 2 mei aangehouden. Maandag is hij voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft bepaald dat hij twee weken vast moet zitten.

Verklaring moeder
De moeder van de baby laat in een verklaring weten dat de afgelopen weken voor haar en naaste familie een afschuwelijke periode waren. Ze vraagt iedereen daarom om de rust en privacy van haar en haar gezin te respecteren. "Niet in de laatste plaats om haar dochter en zoon de mogelijkheid te geven om hun leven zo normaal mogelijk weer op te kunnen pakken en zich stap voor stap weer te kunnen richten op hun toekomst. Zij hebben immers nog een leven voor zich", zo staat in de verklaring.

LEES OOK: Politie onderzoekt doodsoorzaak overleden baby

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!