Liveblog

112-nieuws: kat zit dag lang vast in boom • overval op toko in Breda

10 mei 2023 om 15:39 • Aangepast 20 mei 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.05

Kat zit dag lang vast in boom

De brandweer heeft de dierenambulance in Breda vanavond geholpen bij het uit de boom halen van een kat. Het beestje zat al de hele dag in een boom in de Verschuurstraat, maar kon er niet meer zelf uit komen. Daarom werd de brandweer 's avonds opgetrommeld om de kat een handje te helpen.

Toen de hoogwerker van de brandweer, met in de bak iemand van de dierenambulance, richting de kat bewoog, sprong het beestje uit de boom en rende weg.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
21.00

A2 tussen Empel en Sint-Michielgestel dicht

De A2 tussen knooppunt Empel en de afrit Sint-Michielsgestel is dicht. Er is in de richting van Utrecht naar Eindhoven een ongeluk gebeurd.

18.13

Weg dicht na autobrand

De A27 bij Gorinchem is dicht door een autobrand. Reizigers die naar Brabant gaan, moeten rekening houden met meer dan een halfuur vertraging.

De auto staat in brand bij de Brug bij Gorinchem. Verkeer moet omrijden over de A15, A2 en A59.

18.03

Huis in Tilburg blijkt drugswinkel

De politie heeft woensdag aan de Nassaustraat in Tilburg een behoorlijke hoeveelheid drugs gevonden. Agenten namen rond het middaguur een kijkje in het huis na een melding over overlast. Een man van 26 en een vrouw van 32 zijn opgepakt.

Het huis in de wijk Hasselt had meer weg van een drugswinkel. “Het zou er een komen en gaan zijn van mensen die zichtbaar drugs gebruiken”, laat de politie weten.

Foto: politie.
Foto: politie.
17.32

Overval op toko in Breda

Een toko aan de Brusselstraat in Breda is vanmiddag rond vijf uur overvallen. Niemand raakte gewond, volgens de politie is er waarschijnlijk wel geld buitgemaakt in de Aziatische supermarkt.

De dader had een mes bij zich en droeg een masker. Hij kwam aan in een zwarte Opel Meriva, die door iemand anders werd bestuurd. Na de overval stapte hij in en ging de auto er weer vandoor.

Klanten die de overval zagen gebeuren, worden door de politie ondervraagd.

16.51

Ook druk op A27 richting Brabant

Niet alleen op de A2 vanuit de randstad naar Brabant is het druk, ook op de A27 naar Brabant staat het vast. Tussen Hagestein en Werkendam staat een file van 24 kilometer, goed voor 45 minuten vertraging.

16.30

Man rijdt dronken en onder invloed van drugs

Een Bosschenaar van 45 is vandaag op de A2 bij Vught gesnapt, terwijl hij dronken en onder invloed van drugs achter het stuur zat. De bestuurder viel op, omdat hij veel te dicht achter de onopvallende politiewagen reed.

In de auto vond de politie drie open blikken bier en een joint. Op het bureau is bij de man een bloedtest gedaan.

15.37

Druk op A2 richting Brabant

Door een ongeluk op de A2 bij Zaltbommel moeten weggebruikers vanuit de randstad naar Brabant rekening houden met flinke vertraging. Twee rijstroken zijn afgesloten, waardoor de vertraging vijftig minuten is. Weggebruikers wordt aangeraden om te rijden via de A27 en A59.

14.39

Gaslek na werkzaamheden

Tijdens werkzaamheden aan een fietspad aan de Grensweg in Budel is een gasleiding geraakt. Daardoor ontstond een lek. Een medewerker van Enexis is aanwezig om het gat te dichten en de brandweer heeft metingen verricht. Daaruit bleek dat er geen gevaar was voor de omgeving.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
14.30

Controles bij garageboxen in Cuijk

Politieagenten zijn aan de Bontsestraat in Cuijk bezig met het controleren van een aantal garageboxen. Of het gaat om een gerichte actie of een reguliere controle, kunnen de politie en gemeente nog niet zeggen.

Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
13.28

Kleuter klem in fiets

Een jongetje van een paar jaar oud is op de Braakstraat in Oss vast komen te zitten in een fiets. Hij zat bij zijn zusje achterop, toen hij met zijn voet tussen een deel van de bagagedrager terechtkwam. Politieagenten hebben het jongetje met een betonschaar losgeknipt. Hij is vervolgens nagekeken in de ambulance, maar bleek alleen flink te zijn geschrokken.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
13.26

Ongeluk op A16

Na een ongeluk op de A16 van Rotterdam richting Breda, is bij knooppunt Klaverpolder de rechterrijstrook dicht. Verkeer moet daar rekening houden met zeker een half uur vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
12.26

Brandweer helpt gestrande ambulance

Een groepje brandweerlieden heeft aan de Nieuw Erfseweg in Geldrop geholpen om een ambulance weer op gang te krijgen. Die was daar om een vrouw naar het ziekenhuis te vervoeren, maar reed zich vast in het gras. Eenmaal terug op begaanbare weg, kon de ambulance alsnog de weg naar het ziekenhuis vervolgen.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
11.34

Meisje (17) vermist

De politie is in Helmond op zoek naar een 17-jarig meisje. Ze zou voor het laatst gezien zijn in de Kardinaal van Enckevoirtstraat. Het meisje is ongeveer 1,65 meter, is licht getint en heeft donkerbruin, kort haar. Verder draagt ze een grijze joggingsbroek en bruine bergschoenen. Ze rijdt mogelijk op een witte fiets van het merk Giant.

09.23

Auto's en vrachtwagen botsen in Mill

Een auto, bestelbus en een vrachtwagen zijn op de Volkelseweg (N264) in Mill met elkaar in botsing gekomen. Daarbij raakten twee mensen gewond. Het is nog onduidelijk hoe zij eraan toe zijn.

Door de klap ligt de weg bezaaid met brokstukken en zowel de auto, als de bestelbus zijn zwaar beschadigd. De vrachtwagen, die geladen is met melk, raakte na de botsing van weg en eindigde in de struiken langs de kant. Voordat de truck weggesleept kan worden, moet eerst de tank worden leeggepompt. Door die werkzaamheden is de N264 tussen de aansluiting met de N277 en Wilbertoord in beide richtingen dicht tot ongeveer half twee vanmiddag.

Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
09.17

Vrachtwagen met lekke band op A16

Een vrachtwagen met een lekke band zorgt voor de nodige vertraging op de A16 van Breda naar Rotterdam. Tussen Breda-Noord en de Moerdijkbrug is de rechterrijstrook tijdelijk afgesloten en daardoor moet je zeker tot elf uur rekening houden met een langere reistijd van een klein half uur.

08.13

Rijstrook A2 dicht

Na een ongeluk op de A2 van Eindhoven naar Utrecht, was tussen Sint-Michielsgestel en knooppunt Empel de linkerrijstrook een poos dicht. Op het hoogtepunt liep de vertraging op tot een half uur.

07.46

Woensdagmiddag code geel

Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien, die woensdagmiddag over het oosten van onze provincie kunnen trekken. Vanaf een uur of twee worden er felle buien verwacht, vergelijkbaar met die van afgelopen zondag. Hoewel het op de meeste plaatsen mee zal vallen, kunnen op sommige plekken de straten weer blank komen te staan.

Wachten op privacy instellingen...
04.00

Weer een autobrand in Oss

In de Osse wijk Ruwaard is vannacht een auto door brand verwoest. Om kwart over twee kreeg de brandweer een melding van een autobrand aan de Van Veldekestraat. Het bleek echter even verderop raak te zijn, in de Van Tienhovenstraat. Een auto met een nieuwwaarde van meer dan 100.000 euro stond aan de voorkant in brand. Over de oorzaak van de brand is niks bekend. De voorkant van de auto brandde vrijwel helemaal uit. De wagen moet dan ook als verloren worden beschouwd.

De autobrand van vannacht was alweer de derde nachtelijke autobrand van de maand in Oss. In de eerste mei-nacht was het raak aan de Verdistraat en dit weekend ging een auto bij station Oss-West in vlammen op.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
00.00

Auto vliegt uit de bocht en belandt in de sloot

Een auto is gisteravond iets na half acht op de Zuidelijke Randweg in Sint-Oedenrode uit de bocht gevlogen en vervolgens tegen een lantaarnpaal en een verkeersbord gereden. Uiteindelijk belandde de wagen in een sloot. De bestuurder kwam er zonder kleerscheuren vanaf. De weg was tijdelijk afgesloten zodat de auto kon worden geborgen.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!