In deze wijk kun je zomaar Hollywood-acteurs tegen het lijf lopen

10 mei 2023 om 21:00 • Aangepast 20 mei 2023 om 02:00
nl
Het Hollywood van Brabant, zo zou je de Eindhovense wijk Blixembosch ondertussen wel kunnen noemen. Deze maand zijn er, voor de zoveelste keer, opnames voor de Engels/Amerikaanse versie van 'Nieuwe Buren'. Buurtbewoners zien plotseling bekende acteurs als Sam Heughan en Eleanor Tomlinson rondlopen. "Normaal gesproken zie je dat alleen op tv."
Profielfoto van Ista van GalenProfielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Blixembosch heeft een Amerikaanse buurt met een bungalow-, voorstad- en villagedeelte. "Het is een populaire buurt. De stijl van deze huizen is populair, denk ik. Ze zien er Amerikaans uit", vertelt buurtbewoonster Kim. De grote huizen en brede groene straten worden dan ook geregeld gebruikt als decor voor films, series en reclames die zich zogenaamd in Amerika afspelen.

Ook deze maand is het weer raak. 'The Couple Next Door' wordt er opgenomen. "Hartstikke leuk", vindt Kim. "Ik zag gisteren opeens Sam Heughan. Dat is die acteur van Outlander. Hij rende heel hard voorbij. Dat was wel leuk." Eleanor Tomlinson is onder meer bekend van 'Poldark'.

"Nu kun je ook zien hoe het achter de schermen gaat."

"Het is heel bijzonder om te zien", vindt een andere wijkbewoner. "'s Avonds als het donker is, schijnen ze met een enorm licht in de straat, alsof het dan dag is." Het is vooral het kijkje achter de schermen dat bewoners zo bijzonder vinden. "Het ziet er fantastisch uit", zegt een vrouw die net haar huis uitloopt. "Normaal gesproken zie je dit alleen op tv, maar nu kun je ook zien hoe het achter de schermen gaat. Het voelt echt als Hollywood hier. Dat is een leuke ervaring."

Lonneke vindt de opnames in haar wijk ook leuk. "Het is indrukwekkend, spannend en een beetje chaotisch. In het begin zag ik er wel tegenop, maar ze houden onwijs veel rekening met ons en vragen steeds of we geen overlast hebben."

"Er is wat leven in de brouwerij."

Maar niet iedereen is blij met de komst van een nieuwe filmset. "Het is al de derde keer dit jaar. Dat vind ik wel vervelend", zegt Lizette. "Je kunt je auto dan niet parkeren. Straten worden afgesloten waardoor je soms niet bij je huis kunt komen. Je moet buiten soms heel stil doen omdat er opnames bezig zijn."

Jantine heeft vannacht zelfs wakker gelegen door de opnames. "Tot half vier was er nog veel herrie in de straat. Dat was wat minder. Mijn dochter doet eindexamen, dus die wil vannacht heel goed slapen. Ik weet niet of dat wel gaat lukken." Toch vindt ze het ook wel leuk dat er wat gebeurt in haar wijk. "Het is ook wel grappig. Er is wat leven in de brouwerij. Ze zijn superaardig en proberen echt rekening met ons te houden. "

Straten zijn afgesloten voor de opnames.
Straten zijn afgesloten voor de opnames.
Amerikaanse huizen in Blixembosch.
Amerikaanse huizen in Blixembosch.
Nog een voorbeeld.
Nog een voorbeeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!