Liveblog

112-nieuws: brand in loods met auto's • 1500 boetes bij verkeerscontrole

12 mei 2023 om 19:38 • Aangepast 23 mei 2023 om 02:03
nl
In dit liveblog hebben we je deze vrijdag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

19.00

Brandweer rukt uit voor brand in Son

In een loods aan de Ockhuizenweg in Son heeft brand gewoed in een loods waarin meerdere auto's stonden. De brand werd bestreden met drie blusvoertuigen. Vanwege de beperkte beschikbaarheid van bluswater in het buitengebied werden meerdere waterwagens opgeroepen.

Een auto in de schuur is in vlammen opgegaan, de overige wagens en inventaris hebben rookschade opgelopen. Het is niet bekend hoe de brand ontstaan is. Er is niemand gewond geraakt. Tegen zeven uur was de brand onder controle.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties
16.50

1500 van de ruim 8000 bestuurders in Oisterwijk reden te hard

Een groot gedeelte van de inwoners en bezoekers van Oisterwijk krijgt binnenkort een boete op de mat. In ieder geval degenen die de afgelopen week te hard reden op de Moergestelseweg, waar je 50 kilometer per uur mag rijden.

8134 auto’s werden gecontroleerd. 1500 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 86 kilometer per uur. De controle zal binnenkort herhaald worden, meldt de politie.

16.05

Monteur snijdt hoofdleiding door en gaat ervandoor

Bij de reparatie van een lekkende gasleiding bij een woning aan de Leliestraat in Drunen, heeft een monteur de gehele hoofdleiding per ongeluk doorgesneden. Daardoor stroomde veel gas de woning in. De monteur pakte hierop zijn biezen, de bewoonster verbouwereerd achterlatend met de mededeling dat ze Enexis moest bellen.

LEES OOK: Monteur snijdt per ongeluk hoofdleiding door en gaat ervandoor

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties
15.30

Lange file bij Bavel

Op de A58 bij Bavel staat een vrachtwagen met pech op de vluchtstrook. Rijkswaterstaat heeft met een eigen wagen auto de rechterrijstrook geblokkeerd, waardoor het verkeer over één rijstrook moet. Later ging nog een tweede rijstrook dicht. Dat leidt tot een lange file.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
15.22

Nagemaakte merkkleding gevonden

Een aantal huizen in Heusden is gisteren door de politie doorzocht omdat ze signalen kreeg dat daar vervalste merkkleding verkocht werd. Bij een huis heeft de politie inderdaad nepmerkkleding gevonden, die is in beslag genomen. De zaak wordt door de politie onderzocht.

14.21

74 tanks met lachgas gevonden

In een schuur in de gemeente Roosendaal zijn 74 lachgastanks gevonden. Het team handhaving van de gemeente Roosendaal maakt dit bekend. De melding over de tanks kwam anoniem binnen bij woningstichting Alwel. Samen met de woningstichting gingen handhavers ter plaatse en troffen de lachgastanks aan.

Wachten op privacy instellingen...
13.37

Bouwhek valt op fietsster

Een vrouw is vanmiddag in Breda gewond geraakt nadat een bouwhek op straat was gevallen. Dit gebeurde op de Keizerstraat. De vrouw fietste op dat moment net voorbij. Ze liep een hoofdwond op en is meegenomen naar het ziekenhuis. Het hek zou zijn omgewaaid.

Foto: Tom van der Put / SQ Vision
Foto: Tom van der Put / SQ Vision
11.30

Drugsdealers opgepakt in Tilburg

Twee drugsdealers zijn gistermiddag aangehouden aan de Wijngaard in Tilburg. Buurtbewoners klaagden al langere tijd over overlast, zij hadden al het vermoeden dat de man drugs dealde vanuit zijn huis. Er zouden 's nacht ongure types rondlopen, er was geluidsoverlast en ze hadden last van mensen die bij het huis drugs gebruikten.

De politie heeft de man op straat, vlakbij zijn huis, opgepakt. Hij had 53 bolletjes harddrugs op zak en enkele honderden euro’s cash. Ook in het huis is nog een kleine hoeveelheid drugs gevonden. In het huis zat nog een man, een 57-jarige Tilburger, ook hij is aangehouden en wordt verdacht van handel in harddrugs.

11.23

Twee meisjes gewond na botsing

Twee meisjes op een scooter zijn vanochtend gewond geraakt nadat ze op de Eikendreef in Helmond in botsing kwamen met een auto. Een van de meisjes is overgebracht naar het ziekenhuis. Het andere meisje is in een ambulance onderzocht, ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De meisjes reden tegen het verkeer in een fietspad op, waardoor ze tegen een auto botsten.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
11.22

Man steelt geld van oudere vrouw

De politie is op zoek naar een man die vanmorgen een oudere vrouw heeft beroofd in haar huis in Breda. De vrouw raakte niet gewond maar is erg geschrokken, meldt de politie.

De vrouw is beroofd in haar huis aan De Wilderen in Breda, in de wijk Heusdenhout. De dader is een man van ongeveer 1.80 meter, hij wordt geschat op 30 jaar, heeft kort donker haar en draagt grijze of blauwe nette kleding. De politie vraagt getuigen en tipgevers zich te melden.

Volgens een 112-correspondent zou de vrouw op straat al zijn gevolgd door de man, waarna hij bij de vrouw naar binnen is gegaan.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
11.00

Ongeluk op A2 veroorzaakt door verkeersruzie

Een man is vanmorgen zwaargewond geraakt op de A2 nadat hij met zijn motor achterop een andere auto reed. Deze auto bleek betrokken bij een verkeersruzie en moest vol in de remmen voor een BMW die voor hem reed en plots op de rem trapte. Dat meldt de politie.

De man heeft zwaar beenletsel opgelopen en is naar het ziekenhuis gebracht. De politie is op zoek naar de bestuurder van een zilvergrijze BMW, deze auto ging als eerste op de rem. Door het ongeluk ontstond er een urenlange file op de A2 bij Best, in de rijrichting van Den Bosch naar Eindhoven.

LEES OOK: Zwaargewonde en urenlange file op A2 na verkeersruzie

10.45

Rijstroken vrijgegeven op A2, file lost op

De A2 ter hoogte van Best is weer vrijgegeven nadat er om half negen een ongeluk was gebeurd. Er zouden meerdere voertuigen op elkaar zijn gereden in de rijrichting van Den Bosch naar Eindhoven. Uiteindelijk stond er een lange file van bijna tien kilometer, de afsluiting van twee rijstroken duurde twee uur.

09.42

Gaslek bij graafwerkzaamheden

Bij graafwerkzaamheden aan de Ridderhof in Oss is een gasleiding geraakt en kon er gas ontsnappen. De straat is tijdelijk afgezet door de brandweer. De situatie is inmiddels weer veilig en netbeheerder Enexis pakt het verder op.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
09.01

Ruim uur vertraging op A2 na ongeval

Op de A2 ter hoogte van Best staat een file van een uur nadat er op die plek een ongeluk is gebeurd. Volgens de politie zijn er meerdere voertuigen betrokken maar is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Vanaf Boxtel-Noord is het aansluiten in de file van zo'n negen kilometer.

08.33

Vertraging op de A2

Door een ongeluk op de A2 ter hoogte van Best zijn twee rijstroken afgesloten. De vertraging schat de ANWB op een klein half uur. Rijkswaterstaat adviseert om te rijden via de A65 en A58.

Wachten op privacy instellingen...
08.20

Alles overhoop bij zorglocatie

Bij een zorglocatie van Mijzo in Oosterhout heeft iemand een schuifdeur ontzet en een kantoor overhoop gehaald. Dat meldt een wijkagent uit Drimmelen. Een medewerkster ontdekte de puinhoop rond tien uur gisteravond toen haar dienst erop zat. Zij en haar manager schakelden direct de politie in die ter plaatse kwam. Camerabeelden moeten uitwijzen wat er is gebeurd.

Foto: Wijkagent Drimmelen / Instagram
Foto: Wijkagent Drimmelen / Instagram
23.26

Politiecontrole: 120.000 euro aan schulden geïnd

Tijdens een politiecontrole op de A58 bij Oirschot werden gistermiddag 27 processen-verbaal uitgeschreven vanwege onder meer diverse technische gebreken, het ontbreken van een verzekering, te veel geluid maken, het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden en overbelading. De belastingdienst inde 119.326 euro aan schulden en legde beslag op vijf voertuigen. Drie voertuigen werden afgevoerd.

21.32

Vermiste kinderen teruggevonden

In Helmond werden gisteravond een 9-jarige jongen en een 5-jarig meisje enige tijd vermist. Zij waren voor het laatst gezien aan het Klaroenpad. Na een melding op Burgernet werden zij binnen een uur teruggevonden.

20.20

Geen overval, wel bedreiging en vernieling

Aan de Wilde Wingerd in Valkenswaard werd gisteravond een woningoverval gemeld, maar de politie liet later in de avond weten dat er sprake zou zijn van een bedreiging en dat er iets is vernield bij het huis. Daarvoor is iemand aangehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!