'Bizarre' prestaties van Xavi Simons, meent Ruud van Nistelrooij

15 mei 2023 om 07:30 • Aangepast 24 mei 2023 om 02:01
nl
Ruud van Nistelrooij had weinig lovende woorden voor zijn team zondagavond. PSV ontsnapte tegen Fortuna Sittard aan duur puntenverlies. Het was Xavi Simons die de Eindhovense club redde met een prachtig afstandsschot. De middenvelder was dan ook de enige die complimenten kreeg van de trainer.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

“Het eerste seizoen in zijn profcarrière is ongekend”, begon Van Nistelrooij zijn lofzang. Het is bizar wat Xavi dit seizoen presteert. Op die leeftijd al zo’n seizoen spelen. Met zelfs een WK en zijn debuut in het Nederlands Elftal.”

Het geweldige seizoen heeft natuurlijk ook een keerzijde want er is genoeg interesse voor de jongeling. Deze week maakte hij de overstap naar een andere zaakwaarnemer en dus waren er volop geruchten.

"Wij gaan er vanuit dat hij bij PSV blijft"

“Natuurlijk krijg je dan geruchten”, reageerde Van Nistelrooij nuchter. “Maar wij kunnen hem een mooi plaatje schetsen. Vanuit PSV kan hij grote stappen maken. Zijn overstap van zaakwaarnemer heeft geen invloed op de keuze van de speler. Hij weet zelf wat het belangrijkste is. Wij gaan er van uit dat hij bij PSV blijft.”

Over het gehele spelbeeld was de trainer erg ontevreden. “Het was heel moeizaam. We hebben nauwelijks kansen gecreëerd. Maar lelijke wedstrijden moet je winnen.”

"Dat we geen kampioen zijn geworden is een deceptie"

Dat het moeizaam ging, verbaasde de oud-spits. Hij moest dan ook in de rust ingrijpen met drie wissels. “Dat komt dan ook aan bij die jongens. Maar het was nodig. Je hoopt dat het dan beter gaat lopen, maar dat viel tegen.”

Al met al deed PSV goede zaken in de strijd om plek twee. Volgende week moet de club winnen van Heerenveen en dan zijn de voorronden van de Champions League binnen. Het kampioenschap is na zondag definitief uit zicht nadat Feyenoord zich kroonde tot landskampioen. “Dat zat er al even aan te komen. Dat we geen kampioen zijn geworden is een teleurstelling. Plek twee is nu het doel en daar gaan we vol voor.”

Lees ook: PSV ontsnapt dankzij geweldig doelpunt van Simons aan duur puntenverlies

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!