Drugsbaas vraagt zijn vriendin ten huwelijk vanuit het verdachtenbankje

15 mei 2023 om 15:17 • Aangepast 25 mei 2023 om 02:03
nl
Drugsbaas Harry P. uit Bergeijk heeft op de eerste dag van zijn strafproces voor de rechtbank in Den Bosch zijn vriendin ten huwelijk gevraagd. Hij deed dat op het einde van de zitting vanuit de verdachtenbank. Zijn vriendin zei ja.
Profielfoto van Cor BoumaProfielfoto van ANP
Geschreven door
Cor Bouma & ANP

Elkaar kussen was niet mogelijk. P. zit nog altijd vast en hij mocht zijn aanstaande niet in de armen sluiten. Wel klonk in de rechtszaal in het Bossche Paleis van Justitie een luid applaus. Medeverdachten konden hem kort de hand schudden, voordat hij naar het cellencomplex van de rechtbank werd gebracht.

De 33-jarige P. zit vast, omdat hij een drugsorganisatie zou hebben geleid die zich bezighield met productie en handel in pillen. Voor die zaak zijn veertien dagen uitgetrokken.

P. en de meeste van zijn medeverdachten werden in november 2021 aangehouden tijdens een grote politieactie op onder meer hun woonwagenkamp in Bergeijk. De zaak kwam aan het rollen doordat de politie kon meelezen met chatberichten op de versleutelde berichtendiensten EncroChat, SkyECC en ANOM.

P.'s vriendin zal dinsdag mogelijk weer in de rechtbank zitten. Dan is de tweede dag in het proces tegen haar kersverse verloofde. Ook wordt uitspraak gedaan in de zaak tegen haar vader Peter ‘Peerke’ S. voor het leiden van weer een andere drugsbende in Eersel. Tegen hem was vijftien jaar cel geëist.

Harry P. noemde zichzelf de ‘prins van de Eindhovense onderwereld’. De uitspraak in zijn zaak is pas 13 juli.

LEES OOK: Politieactie tegen drugsbende: in totaal tien verdachten aangehouden

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!