Op de foto met de beker voor het WK vrouwenvoetbal: 'Ooit wil ik 'm winnen'

18 mei 2023 om 13:10 • Aangepast 27 mei 2023 om 02:00
nl
De beker waar de Oranjeleeuwinnen komende zomer voor strijden op het WK voetbal, is op donderdag te bewonderen in Nijnsel. De wereldbeker reist langs wereldsteden als New York, Rio de Janeiro, Berlijn, Parijs en Seoul. En Nijnsel dus, een dorp met 2600 inwoners. Hoe zit dat?
Profielfoto van Jos Verkuijlen
Geschreven door

“Ja, in Nijnsel, of all places.” Voorzitter Doreen van den Berkmortel van VV Nijnsel is er maar wat enthousiast over. De originele beker die de winnaar van het WK vrouwenvoetbal gaat winnen staat bij de kantine van de club. De beker staat achter glas en een bewaker houdt hem nauwlettend in de gaten. “We kunnen bijna niet geloven dat de beker hier staat”, zegt de voorzitter.

Iedereen mag met de beker op de foto. Tientallen jonge meiden en jongens staan in de rij. “We zijn best een kleine club”, zegt Rian uit Nijnsel. Ze poseert samen met haar teamgenootje voor de beker. “Het is heel speciaal dat die beker hier naartoe komt.”

"Het is vet om de beker in het echt te zien."

Ook Aimee en Jindi uit Eindhoven kunnen niet wachten om op de foto te gaan. “Dat maak je niet vaak mee”, zegt Jindi. “Dit is de echte beker. Het zou wel heel cool zijn als straks Lieke Martens met deze beker staat en dat wij daar dan mee op de foto zijn geweest”, vult Aimee aan.

Ook Suus uit Schijndel gaat met de beker op de foto. “Je ziet op tv dat ze hem winnen”, zegt ze. “Het is vet om de beker in het echt te zien. Ik hoop hem zelf ooit te winnen. Maar dan moet ik nog heel hard trainen.”

"Ook Nijnsel verdient zo'n kans."

De wereldbeker maakt een tour langs alle 32 landen die komende zomer deelnemen aan de negende editie van het WK vrouwenvoetbal. Het is de KNVB die bepaald heeft waar de beker in Nederland naar toe gaat. Nijnsel werd uitgekozen omdat de club dit jaar 75 jaar bestaat. “Of je nu een hele grote club of een kleine bent, voor ons is elke club gelijk. Dus verdient ook Nijnsel zo’n kans”, zegt een woordvoerder van de KNVB. “Maar het is ook omdat ik als vrouw voorzitter van de club ben”, zegt Doreen van den Berkmortel.

De originele beker voor het WK vrouwenvoetbal is in Nijnsel (foto: Jos Verkuijlen)
De originele beker voor het WK vrouwenvoetbal is in Nijnsel (foto: Jos Verkuijlen)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!