Duur puntverlies voor PSV: 'We geven ze het idee dat er wat te halen valt'

21 mei 2023 om 17:57 • Aangepast 2 juni 2023 om 02:02
nl
Wat een feest had moeten worden werd een voorlopige deceptie. PSV liet zondag tegen Heerenveen een uitgelezen kans liggen om plek twee veilig te stellen. Na afloop moesten aanvoerder Luuk de Jong en trainer Ruud van Nistelrooij de wonden likken. De oorzaak van het gelijkspel werd geanalyseerd maar er werd ook al gekeken naar de cruciale wedstrijd volgende week tegen AZ.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

“Drie momenten, drie goals”, analyseerde Van Nistelrooij heel simpel het dure puntenverlies. Maar zo simpel was het natuurlijk niet in de praktijk. PSV was zeer matig en liet SC Heerenveen zien dat er wat te halen viel.

“Daar hebben we vaker last van”, vertelde De Jong na afloop. “De ruimtes op het veld worden groter en dan hebben tegenstanders van kleiner formaat, met alle respect, ineens het idee dat er iets te halen valt. Dat kan niet.”

"Dat we na de openingsfase wat terugzakken, was niet het probleem."

Van Nistelrooij bleef bij het feit dat het drie individuele fouten waren. “Dat we na de openingsfase wat terugzakken was niet het probleem. Dat is logisch en toen werd Heerenveen ook niet gevaarlijk. Maar door twee individuele fouten ga je met 2-1 de rust in.”

Het werd nog erger voor PSV na een derde Friese treffer. Toch kwam het terug tot 3-3. Stond deze wedstrijd symbool voor het huidige seizoen van de Eindhovenaren? “Het is wel een beetje de lijn van dit seizoen. Jongens richten zich ook weer op. Maar we hadden het hier af kunnen maken. Nu weten we het volgende week pas”, zei de trainer met de blik al op volgende week zondag.

"We moeten beseffen waar we voor spelen."

Daar stond de spits van de Eindhovense ploeg ook al bij stil. “We moeten beseffen waar we voor spelen. Het moet bij iedereen in zijn kop zitten. We laten het aankomen op de laatste wedstrijd, maar ik heb er vertrouwen in. De tweede plek is superbelangrijk.”

Tegen AZ moet PSV minimaal een punt pakken wil Ajax niet de Eindhovenaren nog in kunnen halen. Nog geen paniek, maar spannend wordt het zeker. “AZ-uit is een topwedstrijd. Daar moeten we naartoe leven. We moeten bij elkaar blijven en de rug rechten. We weten wat we moeten doen."

LEES OOK: PSV nog niet zeker van plek twee na misstap tegen Heerenveen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!