FC Eindhoven verslaat Almere City FC in eerste play-off duel

22 mei 2023 om 22:26 • Aangepast 2 juni 2023 om 02:02
Dankzij een doelpunt van Dyon Dorenbosch heeft FC Eindhoven maandagavond zijn eerste play-off duel gewonnen voor promotie naar de Eredivisie. Het versloeg Almere City FC met 1-0 in het eigen Jan Louwers Stadion. De overwinning zorgde voor uitzinnige vreugde bij de Eindhovense spelers en fans.
Profielfoto van Collin Beijk

Lange tijd leek het erop dat er niet gescoord ging worden. Maar na 76 minuten was daar Dyon Dorenbosch die een voorzet van invaller Evan Rottier binnenkopte en zo de 1-0 op het bord zette.

Behoudend
FC Eindhoven speelde in de eerste helft vooral om niet te verliezen. Ook de gasten namen nauwelijks risico en dat was ook af te lezen aan het aantal kansen. Alleen Naoufal Bannis kreeg voor rust een mogelijkheid op de openingstreffer. Maar de aanvaller slaagde er niet in om Eindhoven op voorsprong te brengen.

Na de pauze was Almere City, de nummer drie van de ranglijst, aanvankelijk gevaarlijker. José Pascual Alba Seva stuitte tot twee keer toe op Jort Borgmans, de vervanger van de geblesseerd uitgevallen Nigel Bertrams.

Ondanks het gevaarlijkere Almere City FC, was het uiteindelijk FC Eindhoven dat scoorde. Daarna hadden de Eindhovenaren ook wat meer overwicht en leek de ploeg uit Almere niet bij machte nog de gelijkmaker af te dwingen.

Halve finales
Door de 1-0 overwinning heeft FC Eindhoven een goede uitgangspositie om vrijdag in Almere de halve finale van de play-offs te bereiken. Coach Rob Penders gaf eerder aan dat hij hoopt dat zijn ploeg verder komt dan de eerste ronde en met deze overwinning is dat zeker niet onrealistisch.

Al zal de keeper van FC Eindhoven die wedstrijden moeten missen: hij raakte geblesseerd door een botsing met de knie van Almere's Rajiv van La Parra. Hij heeft waarschijnlijk een gebroken kaak opgelopen. Daardoor lijkt het uitgesloten dat hij nog mee kan spelen tijdens de play-offs voor promotie naar de eredivisie.

Mocht FC Eindhoven de halve finales bereiken van de play-offs om promotie naar de eredivisie, dan is er een kans dat het Willem II treft. De Tilburgers spelen net als NAC Breda dinsdagavond hun eerste wedstrijd in de play-offs, tegen respectievelijk VVV-Venlo en MVV Maastricht.