Liveblog

112-nieuws: spookvoertuig in Budel • onkruid branden gaat verkeerd

25 mei om 21:52 • Aangepast 3 juni om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

21.42

Politie haalt spookvoertuig van de weg in Budel

De politie heeft vanavond een zogenoemd spookvoertuig van de weg gehaald op de Randweg-Oost tussen Budel en Maarheeze. De auto werd aangetroffen zonder geldige registratie in Nederland. Na het verwijderen van waardevolle spullen uit de auto, is het voertuig afgesleept. Er is niemand aangehouden.

Een spookvoertuig is een term die wordt gebruikt voor voertuigen die op de openbare weg rijden maar niet geregistreerd zijn in Nederland. Meestal zijn dit voertuigen die uit het buitenland afkomstig zijn en geen eigenaar meer hebben. Dit was ook het geval bij het voertuig dat in Budel werd gevonden.

Foto: WdG/SQ Vision
Foto: WdG/SQ Vision
21.19

Brandweer rukt uit voor brand bestelbus

De brandweer werd vanavond gealarmeerd omdat een bestelbus in brand zou staan op de Keulsebaan in Boxtel. De bestelbus, vermoedelijk warmgelopen, werd door de bestuurder aan de kant van de weg gezet waarna de brandweer werd gebeld. Er waren geen vlammen zichtbaar.

Brandweerlieden zagen met een warmtebeeldcamera behoorlijke hitte onder de motorkap en koelden die met veel water. Hierbij kwam de nodige rook en stoom vrij. Terwijl brandweerlieden het voertuig koelden, laadde de eigenaar zijn spullen over in een andere bus.

De rijbaan tussen de Oirschotseweg en de Parallelweg Zuid is tijdens afgesloten. Verkeer werd verzocht een andere route te zoeken.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
19.12

Conifeerhaag in brand na onkruid branden

Aan het begin van de avond is op de Rijnring in Drunen een conifeerhaag in vlammen opgegaan. Een man was naast de woning onkruid aan het branden toen het helemaal verkeerd ging. Een conifeerhaag vatte vlam. Het vuur verspreidde zich razendsnel en de vlammen sloegen hoog boven de haag uit.

De man en een buurtbewoner begonnen alvast met blussen met de tuinslang terwijl anderen de brandweer belden.

Foto: Iwan van Dun/ SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/ SQ Vision.
17.40

Botsing bij wegversmalling Geffen

Op de Papendijk in Geffen zijn een scooter en een auto bij een wegversmalling op elkaar gebotst. De scooterbestuurder raakte daarbij gewond en is nagekeken in een ziekenwagen. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
16.52

Onkruid branden gaat verkeerd

In Berghem is in de Nelissenstraat een houten schuur compleet afgebrand. De zoon des huizes was eerder op de dag bij de rand van het schuurtje aan het werk met een onkruidbrander. Daarna ging hij op bed rusten. Ongeveer een kwartier later hoorde hij geknetter en toen hij buiten keek zag hij veel rook en stond het schuurtje al volledig in brand.

De brandweer heeft het vuur gedoofd. Waarschijnlijk hebben de smeulende resten van het onkruid het schuurtje in brand gezet.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
14.15

Man rijdt boom uit de grond

Op de Anjerstraat in Beek en Donk is een auto van de weg geraakt en op een boom gebotst. De boom is bijna geheel afgebroken. De bestuurder, een man, is in een toegesnelde ambulance nagekeken maar raakte niet gewond. De weg was korte tijd afgesloten. Waardoor de man van de weg raakte is nog niet duidelijk.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
13.21

Achtervolging in Tilburg

Een achtervolging in Tilburg is afgelopen nacht uit de hand gelopen. Het voertuig negeerde eerst een stopteken van een politieauto. De auto is tijdens de achtervolging die daarop ontstond gecrasht en de bestuurder sloeg op de vlucht. De politie is nog op zoek naar de inzittende.

13.17

Rijden met barst in voorruit

De verkeerspolitie Oost-Brabant plaatst op Twitter een foto van een vrachtwagen met een kapotte voorruit. De vrachtwagen mocht niet meer rijden vanwege die schade, maar de chauffeur trok zich daar niets van aan. Er is een proces-verbaal uitgeschreven voor het rijden met de kapotte ruit en het rijden tijdens het verbod om op de weg te rijden.

Foto: politie.
Foto: politie.
11.32

Vrachtautobrand blijkt brand in vuilniswagen

De brandweer is rond elf uur met meerdere voertuigen uitgerukt omdat er brand zou zijn uitgebroken in een vrachtauto op de Doornhoek in Veghel. Het bleek uiteindelijk te gaan om een rokende elektrische vuilniswagen. De cabine is gekanteld en brandweerlieden onderzoeken het voertuig.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
09.55

Inbreker op de vlucht

In Oirschot is aan 't Dun eerder op de ochtend een inbreker betrapt. De man is nog op de vlucht. Het is onduidelijk of de man, die rond de 25 jaar wordt geschat, iets buit heeft gemaakt. Hij werd voor het laatst in donkere kleding op een fiets gezien. De politie verzoekt mensen die tips hebben over de man om zich te melden.

09.27

Inzittenden van auto vluchten, nog één man gezocht

Aan de Talmastraat in Breda zijn eerder op de ochtend twee mannen opgepakt die in een auto zaten die door de politie aan de kant werd gezet. Het gaat om de bestuurder en een inzittende. De inzittende sloeg op de vlucht maar kon worden opgepakt. Er zat nog een derde persoon in de auto. Die sloeg ook op de vlucht, maar is nog niet gevonden. De politie is in en rondom de wijk Heuvel nog op zoek naar die man.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
08.55

Bestelbus botst in Cuijk

Op de Hagelkruis in Cuijk is een bestelbus tegen een paal gebotst. De bestuurder moest uitwijken voor fietsers en raakte toen de paal. Hij raakte niet gewond.

08.03

Vrouw vast op zolder

In Goirle zat een vrouw gisteravond ruim een uur vast op zolder omdat haar traplift een storing had. De politie is door het raam naar binnen geklommen om te proberen om de storing te verhelpen, maar slaagde daar vervolgens niet in.

Uiteindelijk is de vrouw met een speciale doek – met hulp van de brandweer – naar beneden getild. Op verzoek van de vrouw heeft de politie ook nog haar hond uitgelaten, laat de politie zelf weten op Instagram.

Foto: politie.
Foto: politie.
23.50

Gestolen spullen in kledingcontainers

De politie heeft gisteravond een heleboel gestolen spullen terug gevonden in kledingcontainers op een parkeerplaats in Eindhoven. Diezelfde avond kreeg ze verschillende meldingen van mensen wiens spullen uit de auto gejat waren. Deze auto's stonden in parkeergarages en waren opengebroken. Het ging onder meer om tassen met laptops.

Eigenaren konden de laatst bekende locatie traceren met behulp van Airtags, dat zijn kleine apparaatjes die met behulp van bluetooth en een bijbehorende app laten zien waar ze zich bevinden. Samen met de politie zijn ze op zoek gegaan naar de gestolen spullen. Uiteindelijk zijn de spullen gevonden in drie kledingcontainers op een parkeerplaats aan de Meerkollaan in Eindhoven.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
23.04

Automobilist belandt in sloot

Een automobilist is woensdagavond uit de bocht gevlogen en ondersteboven in een droogstaande sloot beland. Het ongeval gebeurde op de verbindingsweg van de Oosterhoutseweg naar de A59 in Raamsdonksveer.

De bestuurder is met een ambulance naar het ziekenhuis ziekenhuis, het is niet duidelijk hoe ernstig de verwondingen zijn. Ook is niet bekend wat de oorzaak is van het ongeluk. Een berger heeft het voertuig meegenomen.

Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision
Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision
Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision
Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision
20.54

Brand in Speelbos Tilburg

In het Speelbos Tilburg Noord stond gisteravond een perceel van zo'n dertig vierkante meter bos in brand. Een voorbijganger merkte de brand rond acht uur op en belde de brandweer. Die kreeg de brand al snel onder controle. Op de grond lagen kledingstukken, pannen en een matras.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!