Megavakantiepark in de buurt van twee kleine dorpen

26 mei 2023 om 07:00 • Aangepast 3 juni 2023 om 02:01
nl
550 vakantiehuizen en een jachthaven met zo’n 400 ligplaatsen. Na jaren van discussie zijn de plannen voor een nieuw vakantiepark aan de Kraaijenbergse Plassen bij Cuijk steeds duidelijker. Het wordt met ruim honderd voetbalvelden een van de grotere vakantieparken van Brabant. Zo komt het eruit te zien.
Profielfoto van Jos Verkuijlen
Geschreven door

Rust, ruimte en water met uitzicht over de rietkragen. Zo wordt in de plannen een deel van het park beschreven. Het heeft wat weg van de palmeilanden in Dubai. “Maar die vergelijking kan je echt niet meer maken”, zegt projectleider van het park Henk van Eldijk. “Nee, het wordt niet megalomaan.”

De Kraaijenbergse Plassen aan de Maas zijn ontstaan na grootschalige zand- en grindwinning. Al sinds 1998 wordt er gesproken over een groot vakantiepark aan de zuidkant van de plassen. Dat gebied heet Dommelsvoort. Maar in al die jaren kwam het niet echt van de grond. Een eerder plan van een projectontwikkelaar wilde maar niet lukken. Een paar jaar geleden nam Dutch Resorts voor TopParken het stokje over. Donderdag werd gepresenteerd hoe het park eruit kan gaan zien.

"Het worden geen simpele chalets."

Dommelsvoort moet er enorm voor op de schop. Er komen allemaal kanalen waar de huisjes aan komen. “Ja, dit is een enorme klus”, zegt projectleider Henk van Eldijk. “Als alles goed gaat, gaan we komende zomer beginnen. Maar dan gaat het nog zeker vijf jaar duren voor het klaar is.”

Het wordt dan ook een groot natuurpark met daartussen de huisjes. “En dat zijn geen simpele chalets”, volgens Van Eldijk. “Het worden volwaardige huizen. Ze zijn heel goed geïsoleerd en ze hebben zonnepanelen en een warmtepomp.”

Het park komt tussen de dorpen Beers en Linden. Die maken zich al jaren zorgen over de drukte in het gebied nu daar steeds meer recreatie is. En nu komt daar een vakantiepark dat net zo groot is als de dorpen zelf. Toch wil dat volgens wethouder Jilisen niet zeggen dat het altijd heel druk gaat worden. “De helft van de huisjes wordt verkocht als tweede huis. Dus ik denk dat het mee gaat vallen.”

De komende tijd gaat de projectontwikkelaar in gesprek met onder andere de dorpen. Volgend jaar zomer willen ze beginnen met de bouw.

Hier aan de Kraaijenbergse Plassen moet het vakantiepark komen (foto: TopParken)
Hier aan de Kraaijenbergse Plassen moet het vakantiepark komen (foto: TopParken)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!