Izabella (4) vergeten in bus na schoolreisje: ‘Niemand had het door’

25 mei 2023 om 21:11 • Aangepast 3 juni 2023 om 02:00
nl
Een meisje van 4 jaar oud uit Eindhoven is donderdag na haar schoolreisje in Uden vergeten in de bus. Het kind was in slaap gevallen en niemand had door dat ze nog in de bus zat, toen de chauffeur naar Helvoirt reed om een andere groep op te halen. Na een paar minuten werd het kind plotseling vermist. Pas na ruim een halfuur werd duidelijk waar ze was. "Mijn hoofd staat op ontploffen", zegt haar moeder Antje Pfaff.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De jongste kinderen van basisschool 't Palet in Eindhoven gingen donderdag op schoolreisje naar een speelboerderij in Uden. Aan het einde van de dag werden de kinderen met de bus van busmaatschappij Van Gompel weer terug naar Eindhoven gebracht. Maar toen de bus alle kinderen had afgezet bij de school werd Izabella, het 4-jarige meisje, plotseling vermist.

Izabella was in slaap gevallen en lag nog in de bus, die alweer onderweg naar Helvoirt was om de bovenbouwleerlingen op te halen bij recreatiepark Duinoord. "Je kijkt toch even of er niemand meer in de bus zit, voordat die vertrekt", zegt moeder Antje kwaad. "Een tasje in de bus vergeten kan nog gebeuren, maar een kind? Ze is pas vier jaar oud."

"Niemand rijdt nog met mijn kind weg."

Omdat Antje aan het werk was, zou Izabella naar de bso gaan. "Ik werd door iemand van school gebeld die vertelde dat ze terug in de bus naar Helvoirt zat", vertelt Antje. Ze stapte direct in de auto en reed naar Helvoirt, om haar dochter zelf op te halen. "Ze zeiden dat mijn dochter met de volgende busrit mee terug naar Eindhoven kon, maar dat weigerde ik. Niemand rijdt nog met mijn kind weg."

Izabella heeft zelf niks van de paniek gemerkt. Ze lag nog te slapen toen ze in Helvoirt aankwam. "Iemand daar heeft haar wakker gemaakt en heeft met haar op mij gewacht", vertelt Antje.

"Het kind is gewoon over het hoofd gezien."

Moeder en dochter zijn inmiddels weer thuis, maar Antje is nog ontzettend boos. "Je vertrouwt je kinderen toe aan school, en dan krijg je dit. Niemand had meteen door dat ze miste. Dat raakt me wel, snap je? Ik vertrouw het allemaal even niet meer nu. Morgen gaat mijn dochter ook niet naar school. Ik ben zo kwaad."

De directeur van de school laat weten dat dit nooit had mogen gebeuren. "De bus wordt altijd gecheckt, maar het kind lag te slapen en is gewoon over het hoofd gezien", zegt directeur Ruben Adriaans tegen Omroep Brabant. "We hebben met de buschauffeur geschakeld en de moeder gebeld. Het is begrijpelijk dat ze heel boos is. We zullen goed moeten evalueren met elkaar hoe we dit in de toekomst gaan voorkomen." Alle ouders zijn gemaild over het voorval en Adriaans heeft Antje gebeld om excuses aan te bieden.

Busbedrijf Van Gompel was donderdagavond niet bereikbaar voor een reactie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!