Liveblog

112-nieuws: gewonde bij kop-staartbotsing • autobrand op A73

26 mei 2023 om 21:06 • Aangepast 6 juni 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is afgesloten.

Liveblog

21.30

Graafmachine in brand in Wijk en Aalburg

Op de Veldstraat in Wijk en Aalburg is een loder in brand gevlogen. De bestuurder kon nog op tijd uit de graafmachine komen en belde de brandweer. Die was snel ter plekke, maar kon niet voorkomen dat het voertuig grote schade opliep. Waardoor de graafmachine in brand vloog is niet bekend.

Foto: SQ Vision/Iwan van Dun.
Foto: SQ Vision/Iwan van Dun.
Foto: SQ Vision/Iwan van Dun.
Foto: SQ Vision/Iwan van Dun.
21.00

Botsing tussen vrachtwagen en bestelbus

Op de A59 zijn vanavond rond halfacht een vrachtwagen en een bestelbus tegen elkaar gebost. Dat gebeurde ter hoogte van afrit naar Heusden. De vrachtwagen is na de botsing doorgereden. De bestuurder van de bestelbus is door het ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De oorzaak van de botsing is niet duidelijk. De politie is nog op zoek naar de betrokken vrachtwagen.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision)
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision)
20.30

Auto door brand verwoest op A73

Een auto is vanavond kort voor zeven uur in brand gevlogen op de A73. Dat gebeurde op de hoogte van Overloon. Bij de brand kwam veel rook vrij. Het verkeer ondervond daar veel hinder van. De opgeroepen brandweer kon de uitgebrande auto niet meer redden. Door de autobrand ontstond een file. Hoe de brand is ontstaan, is onduidelijk.

Foto: Albert Hendriks/Overloon Nieuws
Foto: Albert Hendriks/Overloon Nieuws
20.15

Felle brand in achtertuin van huis

In een achtertuin van een huis aan de Willem van Oranjelaan in Schijndel is vanavond om kwart over zeven brand uitgebroken. Volgens buurtbewoners sloegen de vlammen boven de schutting uit. Toen de brandweer bij de brand kwam was het vuur grotendeels al geblust door de bewoners.

Brandweerlieden hebben de brand nageblust. De gevel en de regenpijp zagen er zwartgeblakerd uit. De brandweer ventileerde het huis. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

Foto: Sander van Gils (SQ Vision)
Foto: Sander van Gils (SQ Vision)

19.00

Inbraak in kantine van Spoordonkse Boys

Donderdagnacht is ingebroken in de kantine van voetbalvereniging Spoordonkse Boys in Oirschot. De inbrekers kwamen in de kantine door een raam te forceren. In de kantine zijn volgens de politie verschillende goederen meegenomen. Welke spullen zijn ontvreemd is niet bekendgemaakt. De politie roept getuige om zich te melden.

18.45

Gewonde bij kop-staartbotsing

Op de snelweg A2 bij Maarheeze is vanavond kort voor zes uur een kop-staartbotding geweest. Daarbij is een vrouw gewond geraakt. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met de vrouw gaat is onbekend. Het ongelijk gebeurde in de rijrichting van Weert. De bestuurster van de andere auto raakte niet gewond.

Gewonde bij kop-staartbotsing (Foto: SQ Vision)
Gewonde bij kop-staartbotsing (Foto: SQ Vision)
16.45

Man opgepakt om autodiefstal

Een 44-jarige man uit Tilburg is gisteren aangehouden in Waalwijk. De Tilburger reed in een gestolen auto. Agenten zagen de auto rijden op de Midden-Brabantweg tussen Kaatsheuvel en Waalwijk. De auto is in beslag genomen. De verdachte is geboeid meegenomen naar het bureau. De recherche doet verder onderzoek.

16.30 - Pinksterweekend zorgt voor lange files, drukte neemt af
Update:
De Brabantse wegen slibden vrijdagmiddag langzaamaan dicht. Volgens de ANWB was er veel verkeer op de weg vanwege het pinksterweekeinde. Op verschillende plekken in Brabant stonden lange files. De ANWB meldde rond zes uur dat de files in lengte aan het afnemen waren. Op het hoogtepunt stond er meer dan 200 kilometer file. Rond zes uur was dat nog 150 kilometer.

LEES OOK:
Pinksterweekend zorgt voor lange files, drukte neemt af

13.21

Inbreker stal geld

De politie heeft meer informatie over de inbraak in Helmond. Rond kwart voor elf werd de alarmcentrale ingelicht over een betrapte inbreker in een huis aan de Fresiastraat. De verdachte zou nog in de woning zijn. Ondanks een 'grote zoekslag' in de wijk is hij niet meer gevonden. Zo zocht de politie met een hond en is er op een dakje geklommen voor beter overzicht.

De inbreker leek ongeveer 30 jaar oud en had een witte huidskleur. Hij droeg een blauwe broek, blauwe jas en zwart-witte schoenen. Volgens een woordvoerder is er een geldbedrag buit gemaakt. "We zijn momenteel bezig met onderzoek en zoeken camerabeelden."

12.55

Huis met rieten dak in brand

Update:
De brandweer is bezig met het nablussen.. De brandweer adviseert om bij rook- of stankoverlast de ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Er is rond half een brand uitgebroken in een huis met een rieten dak aan de Van Hollantlaan in Rosmalen. Die wordt met een hoogwerker geblust, maar dat neemt enige tijd in beslag. De brandweer heeft de brand opgeschaald naar een grote brand. Volgens de hulpdiensten is er een iemand met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. Omdat er veel rook uit de vrijstaande woning komt, hebben omwonenden een NL-Alert ontvangen.

Het huis ligt naast het spoor, daarom is ProRail geïnformeerd. Vanuit de trein en in de wijde omtrek zijn rookwolken te zien, die trekken overigens richting het spoor en een woonwijk. 'Er is een meting uitgevoerd waaruit blijkt dat er geen sprake is van verhoogde waardes', meldt de brandweer over de rook. 'Wel kunt u last hebben van stank.'

De oorzaak van de brand is onbekend.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
12.15

A73 weer vrij

De A73 is weer vrij, maar de file is nog niet opgelost. Tussen Boxmeer en Cuijk staat zo'n tien kilometer file. De vertraging bedraagt vijftig minuten.

11.51

Lange file bij Cuijk

Wachten op privacy instellingen...
11.45

Oprit Bergen op Zoom dicht

Op de kruising van de Huijbergsebaan met de A4-oprit in Bergen op Zoom heeft een aanrijding plaatsgevonden. Een fietser is hard geraakt door een auto. Zowel de oprit als afrit is afgesloten voor verkeer.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
11.40

Politie controleert met touringcar

Met een controle vanuit een touringcar heeft de politie op snelwegen in Brabant en Zeeland veel overtreders betrapt. Er zijn donderdag tientallen fikse bekeuringen uitgedeeld aan mensen die achter het stuur op hun telefoon zaten.

De controle was lucratief voor de schatkist. Een telefoonboete bedraagt 380 euro, exclusief administratiekosten. Er zou dus ruim een ton moeten worden geïnd.

LEES OOK: Tientallen bestuurders betrapt met telefoon in hand bij touringcarcontrole

11.30

Inbreker gevlucht

Agenten waren bij de Deurneseweg in Helmond, waar een inbreker op de vlucht is geslagen. Er werd ook een politiehond opgeroepen. Maar de inbreker is niet gevonden.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
11.29

Eendjes in nood

De brandweer heeft een eendenfamilie geholpen bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Daar was een moedereend met zeven kuikentjes in een bosschage gevallen. Ze konden er niet meer zelfstandig uit. De eendjes zijn gevangen en bij het water weer losgelaten.

08.12

Veel rook op parkeerplaats

Op de parkeerplaats van gezondheidsbedrijf Organon in Oss heeft brand gewoed in een busje. Er kwam veel rook vrij. Ook is een deel van het pand zwartgeblakerd door de hitte.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
07.57

Weg weer vrij

Wachten op privacy instellingen...
07.42

Ongeluk op A58

Door bergingswerkzaamheden na een ongeluk op de A58 richting Eindhoven is er een omleiding ingesteld. Voor Oirschot is de rechterrijstrook gesloten, de vertraging is ongeveer 30 minuten. De omleiding gaat via Den Bosch. Naar verwachting is de weg tegen kwart over acht weer open.

07.03

Minigraver valt van aanhanger op A73

Verkeer op de A73 van Maasbracht richting Nijmegen moet deze ochtend rekening houden met een halfuur vertraging nadat bij Cuijk een ongeluk gebeurde. Een minigraver viel daar van een aanhanger. Niemand raakte gewond, maar er ontstond wel een kilometerslange file vanaf knooppunt Rijkevoort. Het bedrijf van de minigraver kwam zelf naar de plaats van het ongeluk om de minigraver te bergen. Een bergingsbedrijf heeft de aanhanger geborgen. De vangrail en het wegdek liepen bij het ongeluk schade op.

De minigraver viel van een aanhanger op de A73 bij Cuijk (foto: SK-Media).
De minigraver viel van een aanhanger op de A73 bij Cuijk (foto: SK-Media).
Vanwege het ongeluk met de minigraver ontstond een fikse file op de A73 (foto: SK-Media).
Vanwege het ongeluk met de minigraver ontstond een fikse file op de A73 (foto: SK-Media).
06.59

Bouwmateriaal verloren op oprit A2

De oprit Maarheeze van de A2 van Maastricht richting Eindhoven is vanochtend afgesloten nadat iemand daar bouwmateriaal was verloren. De afsluiting leidde rond zeven uur tot een vijf kilometer lange file vanaf Nederweert, goed voor tien minuten vertraging.

De vrachtwagen verloor spullen op de A2 bij Maarheeze (foto: WdG/SQ Vision).
De vrachtwagen verloor spullen op de A2 bij Maarheeze (foto: WdG/SQ Vision).
05.38

Paardenstal gaat verloren bij brand in Boxmeer

Een paardenstal aan de Veerstraat in Boxmeer is afgelopen nacht in vlammen opgegaan. De vier paarden die daar in de buurt stonden zijn volgens een 112-correspondent flink geschrokken, maar niet gewond geraakt.

De brand werd opgemerkt door een buurman. In de stal zouden zadels, hooi en nog wat benodigdheden voor de paarden hebben gelegen. De stal en de benodigdheden moeten als verloren worden beschouwd. Hoe de brand is ontstaan, wordt onderzocht.

De brandweer bluste de stal in Boxmeer (foto: SK-Media).
De brandweer bluste de stal in Boxmeer (foto: SK-Media).
05.30

Bestelbus in vlammen op

Aan de Broekhovenseweg in Riethoven ging afgelopen nacht rond vier uur een auto in vlammen op. Dit bleek een bestelbus uit Waalre. De plaats waar de bestelbus stond, is een terrein waar mensen weleens hun tent of caravan testen voor de vakantie. In de bestelbus werd niets bijzonders gevonden.

De bestelbus in Waalre ging in vlammen op (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De bestelbus in Waalre ging in vlammen op (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
01.06

Auto tegen vangrail A50

Een auto is gisteravond tegen de vangrail gebotst op de A50 bij Herpen. Dit gebeurde rond elf uur op de weg van Oss naar Ravenstein. Vermoedelijk waren er twee auto's bij het ongeluk betrokken, want een berger moest nadat hij de eerste auto had weggehaald zo'n tweehonderd meter verderop een tweede auto takelen. Er zou iemand naar een ziekenhuis zijn gebracht. Over de ernst van de verwondingen is niets bekendgemaakt. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht.

Hoe het mis kon gaan op de A50 bij Herpen wordt onderzocht (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Hoe het mis kon gaan op de A50 bij Herpen wordt onderzocht (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
23.30

Fietsenstalling, auto en scooter in vlammen op

Aan de straat Geerke in Den Bosch, vlakbij jongerencentrum Noord, zijn gisteravond een fietsenstalling en een auto in vlammen op gegaan. De melding van de brand kwam iets na halftien binnen bij de brandweer.

Toen de brandweer aankwam, stonden de auto en fietsenstalling al volledig in brand. De brandweer had de brand snel onder controle, maar van de auto en fietsenstalling bleef weinig over. In de fietsenstalling stond een scooter die ook verloren ging. Vermoedelijk werd de brand veroorzaakt door een barbecue die nog warm was.

De fietsenstalling, scooter en auto gingen bij de brand in Den Bosch in vlammen op (foto: Bart Meesters/SQ Vision).
De fietsenstalling, scooter en auto gingen bij de brand in Den Bosch in vlammen op (foto: Bart Meesters/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!