Weer verlenging jeugd-tbs voor Angelo S. die Savannah (14) doodde

26 mei om 14:44 • Aangepast vandaag om 02:00
nl
De jeugd-tbs voor de nu 22-jarige Angelo S. uit Den Bosch die in 2017 Savannah Dekker uit Bunschoten doodde, is met anderhalf jaar verlengd. Daarna wil de rechtbank in Utrecht opnieuw toetsen of de behandeling aanslaat.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De 14-jarige Savannah werd dood in een sloot in haar woonplaats gevonden, enkele dagen nadat ze vermist was geraakt. De twee hadden op de dag van haar verdwijning een afspraakje. De verdachte was verliefd op Savannah. Maar hij was ook boos op haar en voelde zich belazerd, omdat ze ook contact had met een andere jongen.

De rechtbank legde Angelo S. uit Den Bosch de maximale straf op van twee jaar jeugddetentie én een PIJ-maatregel (Plaatsing in een Inrichting voor Jeugdigen). Hij was toen 17 jaar.

Niet uitbehandeld
De PIJ-behandeling startte vier jaar geleden en om de twee jaar moet de rechtbank beslissen of voorzetting van de behandeling noodzakelijk is. Twee jaar geleden oordeelde de rechtbank nog dat er onvoldoende vooruitgang was geboekt.

Volgens deskundigen en zijn behandelaars in de inrichting is nu sprake van 'een voorzichtig positieve ontwikkeling', maar moet er nog veel gebeuren voordat de man geen bedreiging meer vormt.

De rechtbank verwacht dat de man over anderhalf jaar waarschijnlijk nog niet uitbehandeld is. Een PIJ-maatregel kan maximaal zeven jaar duren. Daarna kan deze maatregel worden omgezet in tbs.

LEES OOK: Angelo S. (17) uit Den Bosch krijgt maximale straf voor doden Savannah

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.