Na regen komt veel zon: 7th Sunday klaar voor revanche op kletsnat jaar

27 mei 2023 om 18:00 • Aangepast 6 juni 2023 om 02:00
nl
Poncho’s, regenlaarzen en tot aan de knieën in de modder. Vorig jaar viel 7th Sunday compleet in het water. Maar deze zondag wordt dat dubbel en dwars goedgemaakt. De korte broeken en zonnebrillen kunnen uit de kast; er wacht voor de bezoekers van dit festival in Erp een zonovergoten dag.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

“Dit is absurd”, zegt woordvoerder Geertje van Zoggel enthousiast. “Na al dat slechte weer van de afgelopen maanden wilden we het pas geloven als het zover was. Maar het is echt goed gekomen!”

“In plaats van 18.000 bezoekers stonden er toen 200 voor de mainstage."

Nog even terug naar die bewuste pinksterzondag vorig jaar. Misschien herinner je de beelden nog. Wapperende poncho’s, een terrein dat volledig blank stond en bezoekers die zich over kliko’s een weg door de modder baanden. Er was 11 millimeter regen voorspeld, maar er kwam bijna 60 millimeter naar beneden. De natste dag sinds 1969.

“Die dag was heel treurig”, blikt Geertje terug. “Waar normaal gesproken 18.000 bezoekers op het veld voor de mainstage kunnen staan, stonden er toen 200 in een poncho. Elk uur dachten we dat het eindelijk zou stoppen met regenen, maar het bleef maar doorgaan.”

De organisatie was de hele dag brandjes aan het blussen. Een deel van de houten vlonders ging drijven en een van de podia moest sluiten omdat de tent veranderde in een soort waterzak. Rond half elf ’s avonds klaarde het eindelijk op. “En precies op dat moment startte DJ Tiësto. Dat was wel een toegift.”

"Het hoofdpodium voelt dit jaar reusachtig aan."

Maar zondag is het allemaal anders. De zon staat aan de hemel en het terrein ligt er stralend bij. Het is dit jaar anders ingedeeld en het hoofdpodium is groter dan ooit. Geertje: “De mainstage is 120 meter breed en 31 meter hoog. Twee meter hoger dan normaal. Maar door de vip-decks eromheen die ook groter zijn, voelt het reusachtig aan.”

Geen poncho’s dus dit jaar, maar zonnebrillen. En zonnebrandcrème ook niet te vergeten. Daarbij moet je trouwens wel opletten. “Je mag alleen kleine verpakkingen van 100 ml meenemen en geen spuitbussen”, waarschuwt Geertje. En ’s avonds koelt het flink af, dus de organisatie raadt ook aan om een jas of trui mee te nemen.

LEES OOK: Regen teistert 7th Sunday: 'Water en stroom gaan niet goed samen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!