Video

Pompmedewerker Jan: 'Ik heb mijn moeder gebeld om te zeggen dat 't oke was'

27 mei 2023 om 21:12 • Aangepast 6 juni 2023 om 02:00
nl
Een harde klap, rook en mensen die schreeuwden. Jan, medewerker van het Esso-tankstation Oeiendonk-Oost langs de snelweg A2 bij Liempde, wist niet wat hij hoorde. Een auto was zaterdag aan het eind van de middag zijn werkterrein opgereden en veroorzaakte er een ravage. “Toen ben ik maar de toiletten gaan schoonmaken.”
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het was tegen half zes toen Jan het winkeldeel van het tankstation even verliet. Om wat op te ruimen. Jan vertelt, enkele uren later, wat er vervolgens gebeurde: “Plotseling hoorde ik een auto het terrein oprijden, een klap en dat mensen nee, nee riepen. Ik ging meteen kijken en kreeg al snel in de gaten dat het de bestuurder van de wagen blijkbaar niet was gelukt op tijd vaart te minderen. Waarom, dat weet ik ook niet.”

"Ik heb mijn moeder gebeld en gezegd dat het oke was."

De gevolgen waren enorm, al hadden die nog rampzaliger uit kunnen vallen. Ook voor Jan. De wagen die veel te hard reed, ramde niet alleen een andere auto, maar ook een dieselpomp. “Hij nam die mee, waardoor er diesel lekte. Gelukkig zag ik alleen rook en was er niemand aan het tanken. Aanvankelijk schrik je natuurlijk, net als de andere mensen die in het tankstation waren. Vervolgens wil iedereen tegelijk 112 bellen. Ik heb daarop mijn moeder gebeld, want het kan snel gaan als over zo’n ongeluk via internet bericht wordt. Ik heb haar gerustgesteld en gezegd dat alles oke met mij was.”

Politie, ambulance en brandweer waren volgens Jan snel ter plekke. “Ik heb agenten te woord gestaan. Daarna ben ik maar toiletten gaan schoonmaken. Dat moest ook gebeuren. Hier had ik toen alle tijd voor, omdat de boel toch was afgezet.”

"Ergste schrik is nu wel voorbij."

Jan heeft niet overwogen om naar huis te gaan. “Natuurlijk stond ik er even van te kijken, maar de ergste schrik is nu wel voorbij.”

Volgens de pompmedewerker zijn er drie mensen met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Ze raakten volgens de politie gewond door rondvliegende onderdelen van de auto’s en pomp. Hoe ernstig ze eraan toe zijn, is vooralsnog niet bekendgemaakt. Beide auto’s liepen forse schade op, ze zijn door een bergingsbedrijf opgehaald.

LEES OOK: Auto's botsen op tankstation, geen brand, wel gewonden

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!