Man Bijt Hond-icoon Grietje Post (85) uit Werkendam overleden

29 mei om 22:19 • Aangepast 7 juni om 02:02
nl
Grietje Post uit Werkendam is maandag op 85-jarige leeftijd overleden na een kort ziekbed. Jarenlang was ze een kijkcijferkanon in het programma Man Bijt Hond van de omroep KRO-NCRV. Zelfs toen het programma in 2019 een doorstart maakte bij SBS6 werd Grietje gevraagd voor haar eigen brievenrubriek. Kijkers omarmden haar.
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door
Evie Hendriks

Als groot liefhebber van het koningshuis verscheen Grietje in 2012 voor het eerst in Man Bijt Hond. In een aflevering over Koninginnedag hees ze traditiegetrouw de vlag en at ze een tompouce.

"Haar aimabele karakter, haar gevatte opmerkingen en haar simpele levensstijl maakten dat ze opviel tussen alle bijzondere mensen die we in Man Bijt Hond tegen het lijf liepen", schrijft Christiaan Drent die voor het programma jaren lang met haar samenwerkte.

Hallo Werkendammers!
Bekend werd ze onder meer met de kreet: "Hallo Werkendammers!" Ze verliet Werkendam bijna nooit. Daarom noemde ze alle medemensen Werkendammers. In de jaren die volgden, werd ze voor reportages meegenomen uit haar dorp naar plekken waar ze nog nooit was geweest.

"Haar bijzondere en eenvoudige kijk op de wereld maakte dat de kijkers haar al snel omarmden", schrijft Drent.

Droom die uitkwam
De eigen brievenrubriek op de kijkbuis was een droom die uitkwam voor de Werkendamse. “Daar ben ik goed in hoor, brieven beantwoorden. Met mensen praten", zei Grietje destijds in een gesprek met Omroep Brabant.

Het kijkcijferkanon is korte tijd ziek geweest en overleed maandagmorgen op 85-jarige leeftijd.

Kijk hier naar een reportage die Omroep Brabant eerder maakte over Grietje Post.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.