Tio doet mee aan International Mister Leather 2023

30 mei 2023 om 20:00 • Aangepast 9 juni 2023 om 02:03
nl
Met zijn leren broek, pet en laarzen heeft Tio Lelieveld uit Den Bosch staan schitteren op het podium in Chicago. De voormalig Mr. Leather Netherlands deed daar mee aan de International Mister Leather 2023. "Er was meer dan genoeg leer te zien", zegt hij blij.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Tio heeft zojuist de tijd van zijn leven gehad als we hem spreken. Tijdens de wedstrijd in Amerika mocht hij ons kleine Nederland representeren. "Het was geweldig. Echt mega leuk", zegt hij met een grote glimlach op zijn gezicht. "Ik stond op een enorm podium in een hele grote zaal. Ik hoefde maar even op het podium te staan, goed te ruiken en ik wist meteen dat het hele publiek bestond uit mannen in leer. Dat is toch geweldig."

De Bosschenaar mocht meedoen aan de wedstrijd, omdat hij vorig jaar Mister Leather Nederland was. "Vorig jaar ben ik overal in Europa geweest en ben ik alle prides afgegaan. Ik heb hard gewerkt voor de community. En dan ga je een stapje omhoog en kom je hier terecht, waar je een heleboel andere Misters uit de hele wereld leert kennen. Dan voel je je echt een onderdeel van de hele community. Dat is een geweldig gevoel."

"Ik wil het beeld veranderen dat mensen hebben over mannen in leer."

De eerste plek werd het niet voor Tio, maar dat vind hij zelf helemaal niet erg. "Als ik had gewonnen, was dat een drama geweest. Dan had ik de hele wereld af moeten reizen, daar heb ik geen tijd en geld voor", zegt hij lachend. Van de 54 deelnemers is Tio 24ste geworden. "Dat is mooi voor iemand uit het kleine Nederland. Wat wil je nog meer? Ik ben tevreden."

De leerliefhebber is vooral blij dat hij wat voor zijn community heeft kunnen doen. "Ik hoop veel te kunnen samenwerken met mijn nieuwe contacten. Ik wil het beeld veranderen dat mensen hebben over mannen in leer. Vaak wordt gedacht dat die mannen eng, vies of raar zijn. Maar dat is niet zo. We zijn een hele goede community."

Tio wordt in Chicago op handen gedragen
Tio wordt in Chicago op handen gedragen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.